Поділитись:

З луцького ОСББ через суд хочуть стягнути майже 2,5 мільйона (відео)

Середа, 06 грудня 2023, 09:12
З луцького ОСББ через суд хочуть стягнути майже 2,5 мільйона (відео)

Підприємство, яке утеплювало будинок в Луцьку на вулиці Гулака-Артемовського, 15а, переконане, що ОСББ боргує їм гроші. Кажуть, що мають закритий акт виконаних робіт і хочуть отримати за зароблене кошти. Представник ОСББ не заперечує наявність акта виконаних робіт, але зазначає, що якість зробленого залишає бажати кращого. До суду він представив дефектний акт, у якому зафіксоване неякісне проведення робіт та скарги мешканців будинку, – повідомляє ТРК «Аверс».

Підприємство «Дім фасадів» хоче стягнути із луцького ОСББ майже 2,5 мільйона гривень. Осінню 2020 року згаданий підрядник взявся за утеплення будинку на Гулака-Артемовського, 15а. Частину робіт підприємство зробило, а вже весною дороги підрядника та ОСББ – розійшлися. Завершити роботи ОСББ запросило іншого підрядника. Перший підрядник нині вимагає у об'єднання співвласників майже 2,5 мільйона гривень за виконані ним роботи. На руках у підрядника є відповідний закритий акт виконаних робіт, підписаний усіма сторонами. Представник ОСББ заявляє, що роботи підприємство виконало неякісно і просить призначити експертизу.

«До відзиву на позовну заяву мною долучено копії ряду скарг мешканців вказаного будинку на неякісне проведення ремонтних робіт. А також дефектний акт від 27 січня 2023 року, у якому зафіксоване неякісне проведення робіт в тому числі і тих, які зазначені у вказаному акті, на який позивається сторона позивача, як на підставу задоволення своїх позовних вимог щодо стягнення позовних коштів. Ми вважаємо, що для правильного вирішення даної справи в цьому випадку доцільно призначити судово-будівельну експертизу», – повідомляє представник ОСББ Максим Ткачук.

Представник «Дому фасадів» заперечує щодо проведення експертизи. Каже, що при підписанні акта виконаних робіт у ОСББ не було жодних зауважень щодо їх виконання. Зазначає, якщо в об’єднання співвласників були якісь претензії, то їх потрібно було висловлювати під час гарантійного терміну.

«Під час підписання акту не будо жодних зауважень щодо вартості робіт, щодо обʼєму цих робіт. Відповідач підписав акт без будь-яких зауважень. Відповідно він на сьогоднішній день позбавлений права заявляти про те, що роботи не виконані в повному обсязі, або їхня вартість є завищеною. Ми ж не претендуємо на те, що ми не зробили. Ми хочемо, щоб нам оплатили ті матеріали, які були використані, і ті роботи, які були моїм довірителем виконані», – каже представник підрядника.

Разом з тим у представника підприємства суддя цікавиться, чому роботи щодо утеплення будинку завершував інший підрядник.

«Ваша честь, все, що мені відомо, – виникла конфліктна ситуація між відповідачем і позивачем», – відповідає представник підрядника.

Зрештою, суддя клопотання представника ОСББ щодо проведення судово-будівельної експертизи задовольнив. 

До слова, початок історії з утепленням будинку на вулиці Гулака-Артемовського, 15а, був перспективним. Співвласники вирішили взяти участь у програмі, яка передбачає, що 30% вартості з утеплення будинку оплачує ОСББ, а 70% – Фонд енергоефективності. Вартість утеплення дев'ятиповерхівки на під'їзди тоді оцінили у 14 мільйонів гривень. У жовтні 2020 року підрядник, якого знайшло ОСББ, береться до робіт. За роботу взялося підприємство «Дім фасадів».

Як розповідала голова ОСББ Зоя Назаренко весною 2021 року підрядник зупинив роботи і зник. За її словами, через те, що підрядник не доробив дах, у людей затопило квартири.

Півтора року робіт з утеплення не велися. ОСББ стало шукати нового підрядника, щоб завершити роботи. Його знайшли, але за цей час проєкт здорожчав на чотири мільйони. Вартував вже не 14, а 18 мільйонів. Відтак на плечі мешканців будинку лягли додаткові мільйони. Новий підрядник роботи завершив, але ОСББ стикнулось з новою проблемою. Перший підрядник, як зазначила журналістам голова ОСББ, став претендувати на кошти, які вони оплатили підряднику, який завершував роботи.

Підрядник і керівник підприємства «Дім фасадів» Андрій Ковальчук заперечував усі претензії голови ОСББ. Зазначав, що роботи весною 2021 року, вони призупинили, бо чекали оплати за зроблене, а вартість проєкту, за його словами, зросла через те, що голова ОСББ вирішила зробити додаткові роботи. Разом з тим підрядник запевнив, що не претендує на чужі гроші. У його фірми є закритий акт виконаних робіт на 1,7 мільйона гривень. І ці гроші він хоче отримати.

Відповідно до того, що підрядник не дочекався сплати за цим актом, то подав до суду. Сам борг складає 1,7 мільйона гривень, плюс пеня та інфляційні втрати, і виходить сума – майже 2,5 мільйона гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02