Поділитись:

Плитка летить на машини: на проспекті Волі у Луцьку «розсипається» будинок (відео)

Четвер, 23 листопада 2023, 19:07
Плитка летить на машини: на проспекті Волі у Луцьку «розсипається» будинок (відео)

З дев'ятиповерхівки, що знаходиться на проспекті Волі, 41, у Луцьку плитка, якою обкладений будинок, буквально летить людям на машини і на голови, а прибудинкова територія – не бачила ремонту роками. Багатоповерхівка тут ледь не усюди огороджена стрічками, а сам фасад обклеєний оголошеннями – «Обережно! Падає плитка».

Мешканці будинку, які звернулись до телеканалу «Конкурент TV» розповідають, що така ситуація тут вже давно. 

«Проблема є. Плитка падає. Вони ссилаються на те, що немає вишки підняти і її зробити. Як зі сторони ЖЕКу вони роблять – і стрічками обмотують, і попередження – це все є», – каже жінка, що там проживає.

Також людей обурює те, що аби дійти до будинку, особливо у дощову погоду, треба «пливти». Бо яма, яка утворилась на території, затоплює ледь не усю стоянку. Люди сподівались, що її засиплють під час масштабно реконструкції проспекту Волі.

Відремонтувати прибудинкову територію місцеві кажуть, що просили комунальників не раз. Додають, що проблему розв'язати можна було легше, якби вони мали ОСББ.

Поки мешканці не мають ОСББ, багатоповерхівкою опікується ЖКП №7. Директор комунального підприємства Микола Гарбарчук каже: про проблеми відомо.

«Ми про цю ситуацію знаємо давно і постійно реагуємо. Мешканці з початку року зверталися, але зараз ситуація там трошки сповільнилась, причиною є те, що плитка падає в районі 8–9 поверхів. На жаль, у Луцьку такого підйомного обладнання немає», – наголошує Микола Гарбарчук.

Необхідна вишка, каже пан Микола, у Луцьку є одна і вона належить рятувальникам.

Літом цього року ми зверталися до них, аби вжити якихось заходів. Вони відповіли: «Коли ми переїжджати навколо будинку, то там багато комунікацій, теплотраса і насипний ґрунт. А ця вишка важка, близько 40 тонн. І почала провалюватись. Де могли, ми зробили», – додав він.

Комунальники нічого зробити не можуть, і вихід тільки один – плитку потрібно знімати.

«Щоб плитку знімати, будинок треба брати на утеплення. Це такий варіант, щоб мешканці організовували і взяли участь у програмі. утеплення, але це вже буде, мабуть, після війни», – зазначив директор КП.

Щодо прибудинкової території, то тут розв'язувати питання має Департамент житлового-комунального підприємства Луцькради.

Раніше у відповіді на інформаційний запит телеканалу «Конкурент TV» повідомили, що «На цей час тривають роботи з поточного ремонту пішохідної доріжки вздовж будинку № 41А на проспекті Волі в місті Луцьку. Після їх завершення буде вивчена фінансова можливість проведення поточного ремонту прибудинкової території на проспекті Волі, 41».

Деталі – у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024