Поділитись:

Закладам вищої освіти радять краще наповнювати свої сайти

Середа, 06 грудня 2023, 06:34
Закладам вищої освіти радять краще наповнювати свої сайти

Закладам вищої освіти у ході вступної кампанії варто більше працювати над повноцінним представленням на офіційних сайтах інформації для потенційних вступників.

Відповідна рекомендація надана Державною службою якості освіти за результатами  вивчення організації та проведення вступної кампанії в 2023 році, – пише Освіта.ua.

У Держслужбі зазначають, що сайти вишів є досить популярними серед вступників та дозволяють успішно віднайти відповіді на різні запитання.

Зокрема, про те, що сайти вишів «мають попит» у вступників як джерело необхідної інформації, свідчить той факт, що майже кожен другий першокурсник з опитаних під час дослідження студентів вказав, що звертався до цього джерела інформації під час вступу.

Водночас у ході дослідження було виявлено, що понад 40% закладів освіти вчасно не оприлюднили програми творчих конкурсів, розклад їх проведення та результати іспитів.

Також понад чверть закладів освіти не оприлюднили  вчасно програми індивідуальних усних співбесід.

Окрім того, майже кожен п’ятий виш не підтримував на своєму сайті інформацію про рекомендації до зарахування та коригування списків рекомендованих в актуальному стані.

Зважаючи на аналіз даних, Державна служба якості освіти рекомендує закладам вищої освіти приділити окрему увагу питанню відкритості і прозорості діяльності приймальних комісій закладів освіти шляхом вчасного розміщення визначених законодавством документів та актуальної інформації на сайтах закладів освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів