Поділитись:

«Подібну х*рню дивитись не треба»: чому російський серіал «Слово пацана» опинився в укртрендах

Вівторок, 05 грудня 2023, 12:01
«Подібну х*рню дивитись не треба»: чому російський серіал «Слово пацана» опинився в укртрендах

«Слово пацана. Kpoв на асфальті» – новий російський серіал, який буквально розірвав соцмережі. На жаль, не лише в росії. В Україні його теж дивляться дуже і дуже активно.

Про це йдеться у відео на ютуб-каналі журналістки Яніни Соколової.

Серіал показує розбірки банд у 90-х роках і романтизує розбій, сутички з правоохоронцями, злочини. Словом, звичне життя російської федерації. Події відбуваються наприкінці 80-х років у Казані. Головний герой – 14-річний хлопець, який приєднується до одного з молодіжних вуличних угрупувань.

В гугл-трендах, ютуб-трендах та україномовному сегменті тіктоку теж можна знайти купу запитів.

«Особливо популярний зараз серіал серед української молоді», – сумно констатує Яніна.

Тікток все ж розділився на два табори, каже журналістка. Одна частина українців знімає відео з обуренням, інші – займають позицію – «какая разніца». Так, на десятому році війни і другому році повномасштабного вторгнення деякі українці вважають, що можна асоціювати себе з росіянами і не бачать нічого поганого у перегляді такого кіно.

«Популяризуючи «Слово пацана», захищаючи коментарі, українці несуть російський контент в маси. Це така собі м'яка сила, яка з допомогою цього серіалу, перемагає», – каже Яніна Соколова і заводить аргументи.

«Подібну х*рню дивитись не треба»: чому російський серіал «Слово пацана» опинився в укртрендах 

Так, наприклад, саундтрек до цього серіалу зараз на першому місці в рейтингу Apple Music. Режисер – путініст та наближений до російського диктатора Федір Бондарчук.

«Цей серіал розмазує естетику 90-х. Масові бійки і свавілля – все це романтизується, робиться «геройським», «революційним». В росії швидко відчули ефект, там почастішали масові бійки», – зазначила Яніна Соколова.

«Подібну х*рню дивитись не треба»: чому російський серіал «Слово пацана» опинився в укртрендах «Подібну х*рню дивитись не треба»: чому російський серіал «Слово пацана» опинився в укртрендах 

Більше – у відео: 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів