Поділитись:

Британія передала Україні «протишахедні» ПЗРК Martlet, – ЗМІ

Понеділок, 04 грудня 2023, 17:56
Британія передала Україні «протишахедні» ПЗРК Martlet, – ЗМІ

Сили оборони України отримали від Великої Британії ракети LMM Martlet для боротьби з ворожими безпілотниками типу «шахедам».

Про це пише The Times, інформує УНН.

Як зазначає видання, Британія надала Україні свої новітні зразки озброєння для битви з безпілотниками-камікадзе типу «шахед» на півночі країни. Йдеться про сучасні ракети Martlet.

Офіційної інформації від українського військового керівництва та британських відомств немає.

Довідково:
Martlet – легка багатоцільова керована ракета, створена для потреб військових Великої Британії компанією Thales Air Defense як легка багатоцільова ракета (Lightweight Multirole Missile – LMM), щоб відповідати вимогам «Майбутня керована зброя повітря-поверхня (легка)». Ракета після прийняття на озброєння у Великій Британії отримала назву Martlet.
У липні 2019 року загін протиповітряної оборони 30-ї інформаційної групи Commando випробував LMM в режимі «земля-повітря» проти безпілотників-цілей Meggitt Banshee. Версія була випробувана як на малих суднах, так і з ПЗРК. Останній, потрапив на службу в Україні в 2022 році, здійснив там збиття ворожого російського дрона.
Сама ракета має вагу 13 кг з бойовою частиною 3 кг. Довжина – 1,3 м. Діаметр – 76 мм. Використовується багаторежимне наведення (лазер, напівактивний лазер, інфрачервоне випромінювання). Швидкість ракети – 1,5 Маха. Дальність дії – 8 км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів