Поділитись:

Українські військові отримали нову модернізацію БМП-1

Вівторок, 28 листопада 2023, 05:44
Українські військові отримали нову модернізацію БМП-1

На озброєнні українських військових була помічена раніше невідома модернізація БМП-1 з новим дистанційно керованим бойовим модулем.

Відео було оприлюднене телеграм-каналом NMFTE, – пише Мілітарний.

Раніше небачена модифікація радянської бойової машини з новим бойовим модулем була помічена у використанні українських військових.

За повідомленням відомого дослідника бронетанкової техніки Андрія Тарасенка, новий бойовий модуль розроблений українською компанією та почав постачатись вже після початку вторгнення.

Дистанційно керований модуль зі стабілізованою 30-мм автоматичною гарматою 2А72, кулеметом ПКТ калібру 7,62-мм та автоматичним гранатометом КБА-117.

Крім того, він також має бути оснащений протитанковим ракетним комплексом «Бар’єр» з двома ракетами, однак на відео їх немає. Пускові для ракет можуть бути відсутні для спрощення конструкції.

Українські військові отримали нову модернізацію БМП-1 

Усі складові частини озброєння та боєкомплект розміщені всередині бойового модуля над корпусом бойової машини, робоче місце оператора може розташовуватись у будь-якому місці машини.

Озброєння модулю стабілізоване системою врівноважування та спеціальною фермою з використанням комплекту противаг у вигляді гойдалок. Заявлено, що завдяки прийнятим заходам стабілізація та кучність вогню були покращені на 25%.

Українські військові отримали нову модернізацію БМП-1 

Конструктивно башта схожа на більш ранню розробку – модуль «Воля» розробки Nova Technology, що був представлений в січні 2021 року. Не виключено, що вони можуть бути пов’язані, враховуючи, що тривалість розробки такої конструкції займає роки.

Система управляння вогнем та цифрова система стабілізації Бойового Модуля «Воля» забезпечують наведення в горизонтальній і вертикальній площинах, супровід та ефективне ураження наземних, повітряних і надводних цілей вдень та вночі, при стрільбі з місця та на ходу.

Керування  модулем може здійснюватись оператором або командиром завдяки інтеграції дублюючих органів управління в останнього. Таке рішення є поширеним і використовується у більшості українських модулів, зокрема,  «Штурм» та БМ-7 «Парус».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів