Поділитись:

SpaceX вивела на орбіту перший розвідувальний супутник Південної Кореї

Неділя, 03 грудня 2023, 02:59
SpaceX вивела на орбіту перший розвідувальний супутник Південної Кореї

Ракета-носій Falcon 9 компанії SpaceX вивела на орбіту розвідувальний супутник Південної Кореї, а також 24 дослідні мінісупутники. 

Про це йдеться у повідомленні компанії SpaceX на платформі Х, – пише Суспільне.

«Falcon 9 запускає 25 космічних апаратів на орбіту в рамках місії Korea 425 з Каліфорнії», — йдеться у повідомленні.

Відомо, що запуск ракети здійснено зі стартового майданчика SLC-4E на базі американських Космічних сил Ванденберг у Каліфорнії.

У межах запуску перший багаторазовий ступінь ракети-носія, який використовувався 17 разів, після відділення здійснив керовану вертикальну посадку на базі Ванденберг.

Що відомо про супутник Південної Кореї

Інформаційне агентство Південної Корех Yohnap повідомило, що розвідувальний супутник стартував з бази космічних сил США Ванденберг у Каліфорнії о 10:19 ранку за місцевим часом. На ракеті було написано слово «Корея». Супутник досяг орбіти, зв'язок із наземним контролем успішно встановили.

Посилаючись на міністерство оборони Південної Кореї, Yonhap повідомило, що супутник був виведений на орбіту приблизно через чотири хвилини після запуску о 10:19 ранку.

Вихід на орбіту означатиме, що Південна Корея придбала свій перший розвідувальний супутник для моніторингу Північної Кореї. Сеул планує запустити чотири додаткові супутники-розвідники до кінця 2025 року, щоб посилити свій розвідувальний потенціал.

За даними Yonhap, встановлений на орбіту від 400 до 600 кілометрів над Землею, супутник Південної Кореї здатний виявляти об’єкт розміром до 30 сантиметрів.

«Враховуючи роздільну здатність для спостереження за Землею... наша супутникова технологія входить до п’ятірки найкращих у світі», – сказав представник Міністерства оборони Південної Кореї.

Запуск відбувся менше, ніж через два тижні після того, як Північна Корея успішно вивела свій власний супутник-розвідник на орбіту.

«До цього часу Південна Корея значною мірою покладалася на керовані США супутники-шпигуни, коли справа доходить до моніторингу Північної Кореї», – сказав професор військових досліджень університету Санджі Чой Гі Іль.

Південна Корея заявила, що Пхеньян для запуску супутника отримав технічну допомогу від Москви в обмін на постачання зброї для використання у війні Росії з Україною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів