Поділитись:

Apple, Disney, Comcast та Warner Brothers Discovery також призупиняють рекламні контракти з X (Twitter)

Неділя, 19 листопада 2023, 00:43
Apple, Disney, Comcast та Warner Brothers Discovery також призупиняють рекламні контракти з X (Twitter)

Американські компанії Apple, Disney, Comcast і Warner Brothers Discovery, телекомпанія Paramount та кіностудія Lionsgate припинили рекламу в X (Twitter) на тлі антисемітського шторму на платформі.

Про це пишуть газети The New York Times та The Washington Post, – передає Бабель. 

Apple був найбільшим рекламодавцем платформи, на його частку в першому кварталі 2022 року припадало майже $50 мільйонів прибутків компанії.

Першою свою рекламу з платформи забрала компанія IBM і заявила, що зіставлення її реклами з нацистським контентом «цілком неприйнятне». Виконавчий директор X Лінда Яккаріно повідомила 17 листопада, що платформа «вкрай чітко описує свої зусилля в боротьбі з антисемітизмом та дискримінацією. Для цього абсолютно немає місця ніде у світі».

А що сталося?

15 листопада власник X (Twitter) Ілон Маск підтримав твіт користувача, який написав, що «спільноти євреїв поширюють ненависть до білих людей» – у коментарі він зазначив: «Ви сказали істинну правду». У пості користувача також йдеться про те, що євреї хочуть наповнити країну небілими людьми, щоб витіснити біле населення.

Маск згодом продовжив свій допис і заявив, що виступає проти Антидифамаційної ліги та «будь-яких інших груп, які де-факто пропагують антибілий расизм, антиазійський расизм або расизм будь-якого роду».

Також 17 листопада організація Media Matters for America опублікувала звіт про те, що побачила на X (Twitter) рекламу, за яку компанії заплатили гроші, поруч із постами, в яких цитують Гітлера, звеличують нацистів і заперечують Голокост.

Представник Білого дому Ендрю Бейтс заявив, що Білий дім найрішучішим чином засуджує «цю огидну пропаганду антисемітської та расистської ненависті».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 квітня 2024
25 березня 2024
22 березня 2024
19 березня 2024
15 березня 2024
14 березня 2024
09 березня 2024
08 березня 2024
06 березня 2024
05 березня 2024