Поділитись:

На Волині у величезних масштабах вирощують спаржу (відео)

П'ятниця, 01 грудня 2023, 22:13
На Волині у величезних масштабах вирощують спаржу (відео)

Смачна корисна, але чомусь досі не дуже популярна на українському ринку – спаржа. Саме цей продукт, який полюбляє вся Європа, США та Канада, вирощують на Волині у величезних масштабах. У регіоні – найбільші в Україні плантації з вирощування спаржі, вони розташовані в Устилузькій громаді.

Про це розповідає телеканал «Конкурент TV». 

Їх власник – Олександр Сидорчук – уже багато років розвиває власну справу. Розповідає: у товариша з Польщі, який займається вирощуванням спаржі, побачив його ферму. Знайомий запропонував чоловіку висадити кілька саджанців в Україні і поглянути, що з цього вийде.

«Був в мене такий добрий товариш, поляк, і він займався вирощуванням спаржі. Для мене це було також така нова культура, цікава культура. Він каже: «Ну, попробуйте в Україні посадити, чи у вас добра земля буде». Ну, ми щось взяли в нього пару саджанців. Трошки щось посадили. Приїхав він до нас у гості. Каже: «Слухайте, у вас така супер спаржа росте. Така добра у вас земля». І якось з того моменту помаленьку почалося. Пізніше, звичайно, ми почали шукати якісь кращі сорти. Зараз беремо Голландські гібриди», – каже фермер Олександр Сидорчук.

Зараз підприємство збільшилось у рази. Виявляється, що український чорнозем добре підходить для вирощування спаржі. Хоча сезон триває лише два місяці – цього вистачає.

Зрізати ж спаржу потрібно, коли пагінці досягають 20-23 см заввишки.

Нині волинська спаржа відома далеко за межами області та навіть України. Здебільшого її збувають через супермаркети. За кордоном вона має неабиякий попит.

Деталі – у сюжеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів