Поділитись:

В Україну з Єгипту завезли отруйні мандарини: волиняни просять бути уважними

П'ятниця, 24 листопада 2023, 07:45
В Україну з Єгипту завезли отруйні мандарини: волиняни просять бути уважними

В Україну потрапили небезпечні мандарини, Їх привезли з Єгипту. 

До Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області надійшло повідомлення щодо виявлення диметоату в мандаринах з Єгипту, що експортувались з Греції (експортрер: DROSERO TRADE S.M. P.C., Giannitsa) до України (отримувач: ТОВ «Фудком», вул. Залізничне шосе 57, м. Київ, 01014; місце доставки: с. Мартусівка, Бориспільський р-н., Київська обл.), – повідомили в пресслужбі відомства. 

Тож операторів ринку у разі наявності в обігу зазначеної продукції просять вилучити її, а також поінформувати Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області: вул. Поліська Січ 10, м. Луцьк, Волинська область, 43010, тел.: +380 332 72-93-81.

Довідково: 

Диметоату використовують для боротьби з рослиноїдними кліщами, попелицями, трипсами і іншими сисними шкідниками на багатьох с/г культурах. Його заборонено використовувати на ягідних культурах, а також плодових насадженнях, в міжряддях яких вирощують ягоди та овочі на зелень. Препарати на основі диметоату мають 3 клас небезпеки для людини і 1 клас небезпеки для бджіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів