У Луцьку відкрили реконструйований гуртожиток для переселенців (фото)

П'ятниця, 01 грудня 2023, 14:44

У Луцьку після масштабної реконструкції відкрили гуртожиток для вимушених переселенців, тут є 54 кімнати для студентів, 8 смартквартир та 7 квартир поліпшеного планування.

Про це у п'ятницю, 1 грудня, повідомили на сайті Луцької міськради.

Реконструкцію приміщення здійснили за кошти Європейського Союзу в межах проєкту «Реконструкція учбово-лабораторного корпусу ЛНТУ під гуртожиток для ВПО».

«Вчора у Луцьку перебувала делегація Представництва ЄС в Україні, яка приїхала до міста з нагоди відкриття після реконструкції гуртожитку ЛНТУ, призначеного для проживання внутрішньо переміщених осіб з числа студентів та викладачі цього навчального закладу.

У складі делегації Луцьк відвідали Клое Алліо – перший секретар, керівник відділу програм зовнішньої допомоги «Економічна співпраця, інфраструктура, енергетика та навколишнє середовище» Представництва ЄС в Україні, Андрій Бандура – координатор сектору "Газ, нафта та енергоефективність" Представництва ЄС в Україні та Станіслав Тошков – координатор сектору “Економічне співробітництво” Представництва ЄС в Україні», – повідомили у міськраді.

Члени Представники делегації ЄС переконалися, що реконструкція двоповерхового приміщення виконана на належному рівні за європейськими вимогами. У гуртожитку підведені всі необхідні комунікації, перекрито дах, замінено вікна, проведено утеплення фасаду та внутрішні роботи.

У перепланованих корпусах площею 3, 5 тисячі квадратних метрів створили 54 кімнати для студентів, 8 смартквартир – переважно для тих, хто вже живе в парі та 7 квартир поліпшеного планування.

На першому поверсі облаштували кімнати для людей з інвалідністю та забезпечили інклюзивність – зокрема, санвузли, підйомники та пандуси. У всіх кімнатах зробили сучасний ремонт: є побутова техніка, кухня, санвузли, електроприлади. На території провели благоустрій, поряд з гуртожитком є стадіон та спортивний майданчик.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: