Поділитись:

У Луцьку відкрили реконструйований гуртожиток для переселенців (фото)

П'ятниця, 01 грудня 2023, 14:44
У Луцьку відкрили реконструйований гуртожиток для переселенців (фото)

У Луцьку після масштабної реконструкції відкрили гуртожиток для вимушених переселенців, тут є 54 кімнати для студентів, 8 смартквартир та 7 квартир поліпшеного планування.

Про це у п'ятницю, 1 грудня, повідомили на сайті Луцької міськради.

Реконструкцію приміщення здійснили за кошти Європейського Союзу в межах проєкту «Реконструкція учбово-лабораторного корпусу ЛНТУ під гуртожиток для ВПО».

«Вчора у Луцьку перебувала делегація Представництва ЄС в Україні, яка приїхала до міста з нагоди відкриття після реконструкції гуртожитку ЛНТУ, призначеного для проживання внутрішньо переміщених осіб з числа студентів та викладачі цього навчального закладу.

У складі делегації Луцьк відвідали Клое Алліо – перший секретар, керівник відділу програм зовнішньої допомоги «Економічна співпраця, інфраструктура, енергетика та навколишнє середовище» Представництва ЄС в Україні, Андрій Бандура – координатор сектору "Газ, нафта та енергоефективність" Представництва ЄС в Україні та Станіслав Тошков – координатор сектору “Економічне співробітництво” Представництва ЄС в Україні», – повідомили у міськраді.

Члени Представники делегації ЄС переконалися, що реконструкція двоповерхового приміщення виконана на належному рівні за європейськими вимогами. У гуртожитку підведені всі необхідні комунікації, перекрито дах, замінено вікна, проведено утеплення фасаду та внутрішні роботи.

У перепланованих корпусах площею 3, 5 тисячі квадратних метрів створили 54 кімнати для студентів, 8 смартквартир – переважно для тих, хто вже живе в парі та 7 квартир поліпшеного планування.

На першому поверсі облаштували кімнати для людей з інвалідністю та забезпечили інклюзивність – зокрема, санвузли, підйомники та пандуси. У всіх кімнатах зробили сучасний ремонт: є побутова техніка, кухня, санвузли, електроприлади. На території провели благоустрій, поряд з гуртожитком є стадіон та спортивний майданчик.

У Луцьку відкрили реконструйований гуртожиток для переселенців (фото)У Луцьку відкрили реконструйований гуртожиток для переселенців (фото)У Луцьку відкрили реконструйований гуртожиток для переселенців (фото)У Луцьку відкрили реконструйований гуртожиток для переселенців (фото)У Луцьку відкрили реконструйований гуртожиток для переселенців (фото)У Луцьку відкрили реконструйований гуртожиток для переселенців (фото)У Луцьку відкрили реконструйований гуртожиток для переселенців (фото)У Луцьку відкрили реконструйований гуртожиток для переселенців (фото)У Луцьку відкрили реконструйований гуртожиток для переселенців (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів