Поділитись:

Блокада кордону: уряд Польщі заявив про кроки до розв'язання проблеми

Четвер, 30 листопада 2023, 07:25
Блокада кордону: уряд Польщі заявив про кроки до розв'язання проблеми

Міністр інфраструктури Польщі Алвін Гаядхур 29 листопада зустрівся з польськими перевізниками, які блокують чотири пункти перетину кордону з Україною, та заявив про кроки для часткового зняття блокади.

Про це інформує Українська правда.  

Після переговорів із міністром голова Комітету захисту перевізників і роботодавців транспорту Вальдемар Ящур заявив, що перевізники не припинять протест на чотирьох пунктах перетину кордону, але не будуть поширювати його на ще два – в Нижанковичах і Зосіні.

«Ми також готові розглянути можливість пом'якшення форми нашого протесту, якщо польська держава посилить ефективний контроль за в'їздом вантажівок до Польщі», – додав Ящур, поскаржившись на «значну» кількість порушень з боку України.

Своєю чергою Гаяхдур оголосив, що уряд Польщі посилить перевірку транспортних засобів на прикордонних переходах з Україною:

«У цих перевірках також братимуть участь співробітники національної податкової адміністрації, прикордонники та поліція. Це будуть посилені заходи. Я вже говорив з міністром фінансів і міністром внутрішніх справ і адміністрації – вони задекларували свою повну співпрацю в цьому питанні».

Нагадаємо: 6 листопада десятки польських перевізників почали блокувати три прикордонні переходи з Україною. У понеділок, 13 листопада, деякі з польських перевізників зустрілися з представниками українського та польського урядів, але домовленостей не досягли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів