Поділитись:

З початку повномасштабної війни через Волинську митницю ввезли 26 тисяч автомобілів для військових

Середа, 29 листопада 2023, 09:50
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Від початку повномасштабної війни через Волинську митницю в Україну ввезли майже 425 тисяч тонн гуманітарного вантажу і 26 тисяч автомобілів для військових.

Про це інформує Волинська митниця.

Від березня 2022 року волинські митники оформили майже 55 тисяч декларацій про визнання вантажів гуманітарною допомогою. За ними в Україну ввезли майже 425 тисяч тонн благодійних пожертв від донорів з усього світу. Серед них – понад 26 тисяч транспортних засобів для військових чи правоохоронних формувань, що беруть участь у відсічі російській збройній агресії.

Митники нагадують, що з опівночі 1 грудня 2023 року набуде чинності новий механізм пропуску та обліку гуманітарної допомоги: форма декларації про перелік товарів, що визнаються гуманітарною допомогою, зміниться. Нова форма доступна у законодавчій базі: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/953-2023-%D0%BF#n19

При цьому до 31 березня 2024 року встановлено перехідний період, протягом якого декларацію можна подавати без зазначення унікального коду гуманітарної допомоги, який надається автоматизованою системою реєстрації гуманітарної допомоги.

З початку повномасштабної війни через Волинську митницю ввезли 26 тисяч автомобілів для військових

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів