Поділитись:

Керівництво «Луцьктепла» ігнорує журналістів щодо скандальної котельні на Карбишева (відео)

Вівторок, 28 листопада 2023, 22:22
Керівництво «Луцьктепла» ігнорує журналістів щодо скандальної котельні на Карбишева (відео)

Виділяли гроші на модернізацію, обіцяли, говорили, а в результаті – погодилися на космічне підняття оренди, а домовитися про хоча б якусь знижку за вкладені мільйони успішно забули. Отака от коротка історія взаємодії луцької влади і котельні на Карбишева із загадковим власником.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV». 

«Хочемо наголосити, що ДКП «Луцьктепло» знаходиться в тісному контакті з власниками щодо модернізації. Обладнання, на жаль, застаріле, зношене. Тому, однозначно, воно буде модернізоване», – казав мер Луцька Ігор Поліщук у вересні 2022 року.

Зараз же, Ігор Поліщук каже, що котельню на Карбишева не вкладено «ні копійки». Чи то пам'ять підвела, чи щось інше, а немалі кошти луцькою владою на котельню виділялися. Зокрема, лише 10 мільйонів пішло для прокладання резервної лінії живлення. Закупляли також генератори і системи плавного пуску насосів. Загалом «набігло» ледве не 20 мільйонів, які були витрачені на чиюсь приватну котельню.

В ситуації, коли власник котельні зібрався суттєво підняти вартість оренди, справедливим було хоча б домовитися з ним про знижку або ж про відмінусування вкладених грошей.

Чи були спроби домовитися про знижку?

З цим питанням журналісти телеканалу «Конкурент TV» звернулися до керівника «Луцьктепла» Івана Скорупського, однак він обрав стратегію ігнорування журналістів, або ж просто немає відповіді на незручні питання.

Після того, як керівник підприємства не відповів питання журналістів під час чергової сесії, вони надіслали інформаційний запит, який містив в собі такі запитання:

  1. Скільки коштів за останні 2 роки було вкладено в модернізацію котельні на Карбишева з міського бюджету чи з коштів ДКП «Луцьктепло»?
  2. Яка орієнтовна вартість встановленого обладнання та виконаних робіт на котельні?
  3. Чи можете Ви надати документи, якими підтверджується внесок міста у модернізацію котельні? Чи підписували якісь документи про передачу та здійснення робіт між ДКП «Луцьктепло» і керівниками чи власниками фірми, яка володіє котельнею?
  4. Чи зверталися Ви до керівників чи власників фірми, яка володіє котельнею на Карбишева, щоб вони врахували внесок міста за останні роки в модернізацію котельні та зменшили вартість оренди котельні? Якщо так, то надайте, будь ласка, копії таких листів.

У ДКП «Луцьктепло» відполи ж, що «...запитувана Вами інформація не підпадає під визначення публічної згідно з положенням Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Тож ні керівник Скорупський, ні «Луцьктепло» як установа, не вважає за потрібне надавати таку інформацію ЗМІ.

Журналісти ж поїхали до підприємства, аби запитати у Івана Скорупського щодо інформаційного запиту і відписку на нього. На охороні «Луцьктепла» повідомили, що директора немає. Речник ж розповів, що керівник на місці, але у нього – дві наради поспіль. Прийняти відмовилися, але зазначили, що потрібно зателефонувати пізніше. Журналісти телефонували декілька разів, однак їхні дзвінки почали ігнорувати.

Раніше журналісти телеканалу також намагалися потрапити до Івана Скорупського, але він був у відрядженні.

Поки українські воїни у холодних окопах борються із російськими окупантами, а волонтери у надскладних умовах збирають кошти на ЗСУ, міська влада вирішила не розв'язувати проблему, а просто віддавати мільйони приватній фірмі. До того ж власники котельні продовжують збагачуватись на лучанах і відверто зізнаються, що зупинятися не збираються. Загадкою залишається і те, кому ж йдуть ці шалені кошти.

Нагадаємо: луцьку міську раду викрили на схемі з котельнею на Карбишева. Поки триває війна, рвачі в мерії на чолі з Ігорем Поліщуком продовжують обкрадати лучан. До того ж Луцькрада, попри те, що платить мільйони за котельню на Карбишева, використовує тільки 20% її потужності. Ігор Поліщук ж спочатку критикував рішення щодо оренди, але, очоливши Луцьк, продовжив кабальну схему.

Деталі – у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
04 січня 2024
23 листопада 2023
11 листопада 2023
31 жовтня 2023
21:15
08:40
11 жовтня 2023
29 вересня 2023
06 вересня 2023
08:50
30 червня 2023
19:12
13 вересня 2022