Поділитись:

Свідомо не прийшов: волинянину дали 3 роки тюрми за відмову служити в ЗСУ

Четвер, 23 листопада 2023, 10:18
Свідомо не прийшов: волинянину дали 3 роки тюрми за відмову служити в ЗСУ

Суд на Волині призначив три роки тюрми чоловікові, який проігнорував повістку та не прийшов до територіального центру комплектування для відправлення на службу. В суді обвинувачений пояснив, що не хоче служити в ЗСУ, оскільки хвилюється за своє життя та хоче створити сім’ю.

Про це повідомляє ZAXID.NET.

Як йдеться у вироку Ківерцівського міськрайонного суду, 25 липня військово-лікарська комісія визнала Вадима Я. придатним до служби. Він отримав повістку, в якій зазначалось, що за два дні, 27 липня, він повинен прибути до пункту збору для подальшого проходження військової служби. Однак обвинувачений так і не прийшов.

На судовому засіданні, яке відбулося 20 листопада, чоловік визнав провину та пояснив, що не прийшов до пункту збору свідомо, оскільки не хоче воювати.

«Не має бажання виконувати обов’язок, передбачений ст. 65 Конституції України, оскільки хвилюється за власне життя. Має намір створити сім’ю», – наводять пояснення обвинуваченого у вироку.

Про чоловіка відомо, що він уродженець села Звірів, працює водієм, за місцем проживання має позитивні характеристики, раніше судимостей не мав. Також у чоловіка є волонтерське посвідчення, однак, як саме він допомагав, у вироку не уточнюється. Прокурор також вказував пом'якшувальною обставиною каяття чоловіка, однак суддя дійшла до висновку, що обвинувачений про скоєне насправді не шкодує.

«Суд вважає, що обвинувачений не проявив будь-яких ознак наявності у нього осуду своєї поведінки чи якогось бажання виправити ситуацію, що склалася. Натомість, на переконання суду, обвинувачений демонстрував байдужість до свого вчинку та його наслідків. Наявність волонтерського посвідчення не може свідчити про істотне зниження суспільної небезпечності діяння», – зазначила суддя.

Відтак Вадима Я. визнали винним у порушенні ст. 336 ККУ (ухилення від призову) та призначили йому мінімальне за цією статтею покарання – три роки тюрми.

Зауважимо, що вирок ще не набрав законної сили, обвинувачений може оскаржити його, подавши апеляцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів