На території луцького собору УПЦ «МП» незаконно чистять подушки (фото)

Середа, 22 листопада 2023, 18:07

У Луцьку на території собору Всіх Святих Землі Волинської УПЦ «МП» незаконно здійснюють комерційну діяльність.

Про це повідомив депутат міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик у своєму телеграм-каналі.

Йдеться саме про три МАФи, розташовані на території храму, що на проспекті Соборності. В одному з кіосків продають хліб, в другому чистять подушки, а в третьому продають продукти. Депутат звернувся до Департаментів земельних ресурсів та муніципальної варти, щоб з'ясувати правові підстави розташування цих споруд.

«Виявилося, що жодних дозвільних документів в Департаменті земельних ресурсів на ці МАФи немає. А мунварта повідомила, що у декого з власників кіосків є договір оренди з релігійною громадою Всіх Святих. Жирне місце на центральному проспекті... І ніяких тобі документів під дахом святих отців. Чи не лише святих?» – зазначає Андрій Лучик.

centerКіоски біля храму

 

Він також додав, що для того, аби розмістити МАФ, потрібно брати дозвільні документи. Це правило поширюється як на землю комунальної власності, так і на приватну.

Довідково:
Ісус Христос прийшов у Єрусалим на свято Пасхи. Коли він зайшов у храм, то побачив великий безлад: там продавали волів, овець і голубів, а за столами сиділи міняльники грошей. Дзвін монет та мукання корів, бекання овець, гомін людей, суперечки за ціни, — все це нагадувало не храм, а базар. Побачивши це, Ісус зробив собі з мотузок бич і прогнав з храму усіх торговців та їхню худобу, поперекидав столи міняльникам та порозсипав їхні гроші. При цьому він сказав продавцям і міняльникам: «Заберіть усе це звідси й не перетворюйте дім Отця Мого на базар!»
Євангеліє від Івана (Ів. 2:13–17)

Нагадаємо: Луцька влада на чолі з Ігорем Поліщуком хоче стати монополістом на ринку зовнішньої реклами у місті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: