Поділитись:

Вчені з'ясували, що космос негативно впливає на чоловічу потенцію: причини

Четвер, 23 листопада 2023, 01:39
Вчені з'ясували, що космос негативно впливає на чоловічу потенцію: причини

Галактичні космічні промені можуть порушувати функцію еректильних тканин.

Чоловіки-астронавти можуть повернутися з глибокого космосу, схильні до еректильної дисфункції, кажуть вчені.

Про це інформує ТСН з посиланням на The Guardian.

У ході дослідження, яке вважається першим щодо оцінки впливу галактичної радіації та невагомості на чоловіче сексуальне здоров'я, дослідники, що фінансуються NASA, виявили, що галактичні космічні промені та, меншою мірою, мікрогравітація можуть порушувати функцію еректильних тканин з наслідками, які можуть потенційно тривати десятиліттями.

Американські дослідники закликали уважно стежити за сексуальним здоров'ям астронавтів після повернення з майбутніх місій у далекий космос, зазначивши, що певні антиоксиданти можуть допомогти протидіяти згубним наслідкам, блокуючи шкідливі біологічні процеси.

Науковці провели експеримент над щурами, щоб вивчити вплив космічного польоту на чоловічу фізіологію. Десятки тварин були підвішені на ременях під кутом 30 градусів і піддані впливу штучних галактичних космічних променів у Лабораторії космічного випромінювання NASA в Нью-Йорку.

Аналіз тканин щурів через рік показав, що навіть незначний вплив галактичних космічних променів збільшує окислювальний стрес у тварин. Це порушило функцію артерії, що забезпечує кров'ю статевий член та еректильну тканину. Невагомість теж вплинула, але не настільки помітно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів