Чому від червоного вина болить голова
Вчені виявили, причину швидкого головного болю, після вживання вина, не пов'язана з похміллям, а яке виникає практично одразу після випитого келиха.
Вчені вважають, що фенольні флавоноїди, які містяться у виноградних кісточках та шкірці, можуть бути відповідальними за головний біль, спричинений вживанням вина, – пише 24 канал.
Ці сполуки, надаючи червоному вину колір і смак, в організмі вони перетворюються на речовини, які можуть призвести до накопичення токсичного ацетальдегіду в крові.
Високі рівні цієї речовини можуть викликати неприємні симптоми, такі як головний біль, нудоту, почервоніння обличчя та пітливість. Вчені планують провести клінічні випробування, щоб підтвердити цю теорію і, можливо, запропонувати рішення для запобігання подібним проблемам при вживанні вина.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Луцький виш перевіряли через аномальну кількість студентів-призовників
Життя після «МастерШефа»: чим зараз займається волинський кухар Віталій Наливайко та чи знайшов дівчину
Підвищення зарплат педагогам неможливе, – головний освітянин Луцька
У Луцьку хотіли вирощувати банани, але депутати – проти
Нововолинський ремонтно-механічний завод продали: хто новий власник?