Поділитись:

Картопля з кайфом: волинянина звинуватили у передачі наркотиків у колонію

П'ятниця, 17 листопада 2023, 13:50
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

На Волині судили чоловіка, який начебто передавав наркотики в'язню колонії.

Про це повідомляється у вироку Іваничівського районного суду.

Обвинувачений родом з Нововолинська. Раніше притягувався до кримінальної відповідальності, має судимість. З 2019 року перебуває на обліку у нарколога. Не працює, має батьків з інвалідністю. Сусіди відгукуються про нього негативно.

В судовій справі зазначається, що чоловік незаконно придбав сім таблеток бупренорфіну. Ця біла кристалічна речовина у передозуванні може спричинити цироз печінки та бронхоспазм.

Згідно з обвинувачувальним актом, чоловік заховав таблетки у двох картоплинах. Цю передачку разом з іншими продуктами він оформив у «Новій Пошті» й адресував це ув'язненому Маневицької виправної колонії №42.

Небезпечну речовину виявив співробітник колонії. Серед його обов`язків було перевірка пошти, яку отримували ув'язнені. Ввечері, 11 квітня слідчі поліції вилучили наркотики.

На суді обвинувачений повністю заперечував свою вину і просив виправдання. За його словами, пакунок належав не йому. Того дня підозрюваний проходив повз пожежну частину й до нього підійшов чоловік середнього віку. Останній і попросив віднести два пакети на пошту, бо «поспішав на роботу й не мав на це часу».

Сам обвинувачуваний потребував грошей, а оскільки чоловік дав 120 гривень «за послугу», той не став йому відмовляти. У поштовому відділенні вміст пакетів не переглядали, й після їх відправлення обвинувачений пішов у своїх справах.

Також зауважив, що особу, котрому призначалася посилка не знає. Зізнався, що і сам раніше вживав різні наркотичні засоби, але позбувся від цієї шкідливої звички. На допит викликали свідка – співробітника колонії – але той не міг згадати прізвище відправника.

Окрім підозри у нелегальному поширенні наркотичних засобів, чоловіку висунули обвинувачення у чотирьох дрібних крадіжках. З травня по липень він викрав з підсобного приміщення житлового будинку чоловічі спортивні штани та жіночу кофту, з території іншого будинку алюмінієву драбину. Зі заправки «ОККО-ДРАЙВ», на вулиці Стефаника, буд. 2 він виніс сокиру, а у магазині – вживаний телефон самсунг. Викрадені речі вартували 5 740 гривень.

Захисниця зауважила, що вина чоловіка стосовно обігу наркотиків не доведена й просила його виправдати. З приводу кількох крадіжок, то її підзахисний зробив це через складні життєві умови. Він нещодавно звільнився з виправної колонії, не має роботи та постійних джерел доходів.

Потерпілим не завдано значної шкоди, тому адвокат просила суд застосувати найменш суворе покарання. Однак потерпілі в письмовій заяві наполягали на протилежному.

У ході справи не було доведено, що обвинувачуваний та отримувач посилки мали якусь домовленість. У першого не знайшли інших наркотиків, які б вказували, що той планує надсилати їх іншим особам.

Через недостатність фактів про правопорушення, його визнали невинуватим. Проте за крадіжки обвинувачуваному призначили п`ять років і шість місяців позбавлення волі. До строку зарахують час затримання особи до постановлення вироку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів