Поділитись:

Захисник-депутат просить перейменувати вулицю в Луцьку на честь загиблого екснардепа

Середа, 15 листопада 2023, 17:17
Захисник-депутат просить перейменувати вулицю в Луцьку на честь загиблого екснардепа

Захисник-депутат з Волині Андрій Козюра просить перейменувати вулицю 8-го Березня в Луцьку на честь загиблого ексдепутата Волинської обласної ради, народного депутата України 4-го скликання Сергія Слабенка, а також встановити пам'ятну дошку на будинку за адресою Червоної калини, 10.

Відповідне депутатське звернення від 14 листопада він скерував до керівників фракцій Луцької міської ради. 

«Керуючись ст. 13, 19 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад». прошу розглянути питання перейменування вулиці 8-го Березня у м. Луцьк на вулицю Сергія Слабенка та встановлення памʼятної дошки на будинку за адресою Червоної Калини, 10. У зв'язку із загибеллю підполковника, правозахисника, ексдепутата Верховної Ради України, депутата Волинської обласної ради трьох скликань Слабенка Сергія Івановича, 28.08.1965 року народження, під час виконання бойового завдання в складі 47-і окремої механізованої бригади щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України в районі населеного пункту Оріхів Запорізької області, прошу розглянути питання та прийняти рішення про перейменування вулиці 8-го Березня, яка має пострадянські ідеологічне забарвлення, на вулицю Сергія Слабенка, а також встановити памʼятну дошку на будинку за адресою Червоної Калини, 10 у якому Сергій Іванович мешкав разом зі своєю сім'єю до початку повномасштабного вторгнення», – йдеться у зверненні.

Захисник просить включити це питання до порядку денного та розглянути на черговій комісії з подальшим винесенням на сесію Луцької міської ради.

«За наслідками розгляду комісією з питань впорядкування назв вулиць Луцької міської територіальної громади та надалі сесію Луцької міської ради прошу повідомити відповідно до ст. 13 закону України «Про статус депутатів місцевих рад» в десятиденний термін», – додав він.

Захисник-депутат просить перейменувати вулицю в Луцьку на честь загиблого екснардепаЗахисник-депутат просить перейменувати вулицю в Луцьку на честь загиблого екснардепа 

Нагадаємо: лучанин Слабенко Сергій Іванович, 28.08.1965 року народження, був призваний на військову службу по мобілізації до складу військової частини на посаду начальника відділення поточних бойових дій командного пункту штабу.

Підполковник Сергій Слабенко загинув 4 серпня 2023 під час виконання бойового завдання щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України в районі населеного пункту Оріхів Запорізької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024