Поділитись:

У центрі Луцька викрили нелегальний пункт обміну валют

Середа, 15 листопада 2023, 16:18
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У Луцьку викрили нелегальний пункт обміну валют, який здійснював свою діяльність без будь-яких дозвільних документів.

Про це повідомляє управління податкового аудиту ГУ ДПС у Волинській області.

Увагу податківців привернув той факт, що в Луцьку на одній із центральних вулиць працював пункт обміну валют, на видному для споживачів місці якого було розміщено поточний курс обміну валюти. Така наочна ілюстрація курсу валют, відповідно до рішення Національного банку України, дозволяється лише банківським установам.

У пункті обміну валют під час операції з купівлі-продажу валюти не видавали розрахункові документи встановленої форми та змісту і не застосовували РРО/ПРРО.

Зазначається, що про вказаний пункт обміну іноземної валюти відсутні відомості в реєстрі пунктів обміну іноземної валюти, запровадженого з 1 січня 2023 року на виконання вимог ЗУ «Про внесення змін до Податкового кодексу та інших законів України щодо особливостей оподаткування діяльності з торгівлі валютними цінностями у готівковій формі» від 03.11.2022 року №2720-IX, розміщеного на сайті Національного банку України.

Під час проведення фактичної перевірки встановлено, що обмін валютних цінностей у приміщенні, зовнішній вигляд якого імітував пункт обміну валют, здійснювала фізична особа без державної реєстрації як суб’єкта господарювання, без відповідних дозвільних документів та ліцензії на здійснення валютних операцій.

Податківці за фактом незаконної діяльності пункту обміну валют склали відповідні матеріали та викликали працівників Національної поліції для проведення процесуальних дій, передбачених чинним законодавством України.

На фізичну особу, яка здійснювала господарську діяльність, склали протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення, який скеровано на розгляд до суду.

Одночасно копії матеріалів перевірки скеровано до управління Національної поліції України у Волинській області для вжиття відповідних заходів у межах компетенції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів