Поділитись:

На Волині затримали правоохоронця, який переправляв чоловіків за кордон

Середа, 15 листопада 2023, 13:54
На Волині затримали правоохоронця, який переправляв чоловіків за кордон

На Волині викрили та затримали правоохоронця, який переправляв чоловіків за кордон під виглядом людей з інвалідністю. 

Свої послуги він оцінив у 8 тис. доларів США, – повідомили в пресслужбі ДБР. 

Задокументовано факт, коли «клієнт» на кордоні назвав заздалегідь обумовлений пароль, після чого був оформлений ніби як «особа з інвалідністю за наявності посвідчення». При цьому жодних підтверджуючих документів він не надавав. Наразі «клієнт» вже повернувся в Україну.

Правоохоронець брав гроші трьома траншами: 4,5 тис. доларів США за початок підготовки до виїзду за кордон; 1,5 тис. доларів США безпосередньо перед виїздом за кордон; 2 тис. доларів США після виїзду за кордон, які мала вже передати довірена особа. Його було затримано саме під час отримання від посередника залишку коштів.

Правоохоронцю повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України з корисливих мотивів, тобто за ознаками злочину передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України.

Наразі вирішується питання щодо притягнення до відповідальності його спільників. 

Як повідомили в Офісі Генпрокурора України, затриманий – заступник начальника Володимирського районного відділу поліції. Правоохоронця затримали під час одержання кошів від ухилянта біля пункту пропуску «Устилуг».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів