Поділитись:

«До них потрібно лагідно, вони як діти малі», – луцькі гвардійці про чотирилапих вихованців (відео)

Понеділок, 13 листопада 2023, 18:27
«До них потрібно лагідно, вони як діти малі», – луцькі гвардійці про чотирилапих вихованців (відео)

Луцькі гвардійці розповіли про те, як тренують своїх чотирилапих помічників.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці військової частини 1141 Національної гвардії України м.Луцьк.

Тренування цуценят – це важливий етап у розвитку собаки, який допомагає створити позитивні звички, розвиває слухняність та сприяє формуванню сильного зв'язку між господарем та чотирилапим другом. Майбутні службові собаки часто вибираються за своєю вродженою, здатністю та психологічними характеристиками.

Аделін та Андре зовсім юне поповнення волинського підрозділу Нацгвардії. Їм усього по 6 місяців. Але це якраз хороший час розпочинати тренування та дресирування.

 «Це німецькі вівчарки, собакам лише пів року, саме той вік коли потрібно привчати до людей та різних життєвих ситуацій, готувати щенят до подальшого проходження служби. Навчаємо зараз основним командам, таким як «сидіти», «лежати», «стояти» та «до мене». З цими командами собака повинна взаємодіяти на певній дистанції та під час різних умов», – розповідає кінолог Сергій.

Хлопці розповідають про звички та характер своїх чотирилапих подруг сестер. Про те що, щенята навчаються розпізнавати запахи, сліди та проходять процес соціалізації. Ознайомлюються з різними звуками міста, звикають до транспорту, а особливо до людей.

 «Моя собака Андре за характером флегматик, цілковита протилежність Аделін, трошки лякається, така собі специфічна собака, потрібно більш докладати зусиль, щоби навчити різних команд. Використовую похвалу, ласку та винагороду для підкріплення позитивної поведінки. Собаки найкраще засвоюють, коли їхні дії супроводжуються приємними враженнями», – розповідає кінолог дресувальник Леонід.

Першочерговим завданням у тренуванні цуценят – це створення позитивного та безпечного середовища, щоб кінолог міг виростити врівноваженого та слухняного службового собаку. Наступний етап – налагодження тісного зв'язку зі своїм дресирувальником. Результат таких навчань - вірність, висока інтелектуальна здатність до адаптації в різних ситуаціях, що роблять чотирилапих помічників незамінними учасниками в різних сферах службової діяльності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів