Поділитись:

Вирішили дві вимоги: Україна спробує переконати зняти блокаду польських перевізників

Субота, 11 листопада 2023, 15:27
Вирішили дві вимоги: Україна спробує переконати зняти блокаду польських перевізників

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України 13 листопада проведе зустріч на кордоні з представниками польської влади та перевізниками для розблокування пунктів пропуску. 

Про це повідомили в українському міністерстві, – пише «Європейська правда».

До зустрічі запрошені Міністерство інфраструктури Польщі, представники воєводств, Директорату Єврокомісії з питань мобільності, посольства України в Польщі та перевізники. Міністерство відновлення представлятиме заступник міністра Сергій Деркач.

У відомстві зазначили, що після переговорів Деркача з державним секретарем Міністерства інфраструктури Польщі Рафала Вебера українська сторона вже вирішила два питання, які порушили польські колеги. 

Йдеться про функціонування смуг для порожнього транспорту безпосередньо в пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» та оновлення функціоналу системи єЧерга – можливість замінювати водія для пустих вантажівок.

Окрім цього, польським  колегам вкотре запропонували запустити порожній транспорт через пункт пропуску «Угринів – Долгобичув», де наявна відповідна смуга. Такий варіант дозволив би порожнім вантажівкам зменшити час очікування на перетин кордону.

Нагадаємо: 6 листопада десятки польських перевізників почали блокувати три прикордонні переходи з Україною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів