Поділитись:

У "Волиньприродресурсі" відреагували на обшуки і слідство

Понеділок, 13 березня 2017, 12:55
У

Директор КП "Волиньприродресурс" Василь Столяр звернувся до Генеральної прокуратури України та Національного антикорупційного бюро України із заявою.

Як повідомляє прес-служба Волинської обласної ради, керівник "Волиньприродресурсу" заявив, що готовий співпрацювати із правоохоронними органами.

Нагадаємо: Печерський районний суд Києва дозволив слідчим вивчати документи щодо КП "Волиньприродресуср", які перебувають в "Укрсиббанку". Генпрокуратура здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем особами Державної служби геології та надр України, які нібито незаконно видали спеціальні дозволи на користування надрами на видобуток бурштину на території Волинської області, чим спричинили тяжкі наслідки державним інтересам. 15 лютого слідчі здійснили обшук у приміщення КП "Волиньприродресурс", однак не знайшли потрібної документації.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: "МАСКИ-ШОУ" У ВОЛИНСЬКІЙ ОБЛРАДІ: ЯК ЦЕ БУЛО (ФОТО)

У заяві Столяр наголошує на тому, що "головною метою створення КП "Волиньприродресурс" є ефективне використання природних ресурсів, залучення додаткових коштів до державного бюджету та бюджетів територіальних громад області, винятково у порядку та в спосіб, передбачених чинним законодавством України".

Як сказано у заяві, усі рішення Волинської обласної ради, що стосувалися діяльності КП "Волиньприродресурс", ухвалювали публічно у присутності представників засобів масової інформації. Спеціальні дозволи на користування надрами отримані на підставі підпункту 1 пункту 8 Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.05.2011 № 615.

"Будучи переконаними у правомірності своїх дій, публічно заявляємо, що КП "Волиньприродресурс" налаштоване на конструктивну співпрацю з правоохоронними органами, готове надавати всі необхідні для розслідування документи та інформацію, зазначені в ухвалах суду, а також всі інші документи, що можуть в майбутньому вам знадобитися для проведення всебічного та об'єктивного розслідування справи", – йдеться у зверненні директора КП "Волиньприродресурс".

У

У

У

У

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 грудня 2023
20 листопада 2023
18 листопада 2023
14:21
24 грудня 2021
11 вересня 2020
16 травня 2019
26 вересня 2018
19 вересня 2018
24 липня 2018
12 червня 2018