Поділитись:

"Маски-шоу" у Волинській облраді: як це було (фото)

Середа, 15 лютого 2017, 16:45

У середу, 15 лютого, у приміщення Волинської обласної ради навідалися працівники Генпрокуратури України для "здійснення слідчих дій".

Їх супроводжували з десяток бійців спецпідрозділу КОРД Нацполіції з автоматами та в повному спорядженні. Слідчі "окупували" один з кабінетів в приймальні голови Волинської облради, де пробули близько трьох годин.

На таких бусах привезли працівників прокуратури і бійців КОРД><span class=На таких бусах привезли працівників прокуратури і бійців КОРД

Також в приміщенні облради було ще три "точки", які цікавили слідчих, і де чергували бійці КОРДу: загальний відділ на третьому поверсі,

кабінет на шостому

та кабінет, де розташований КП "Волиньприродресурс", на восьмому. У ньому ж "зачинили" колишнього в.о. директора, а нині заступника директора комунального підприємства Веніаміна Туза. Не пускали до нього навіть адвоката, яким виявився депутат Луцької міської ради Ігор Поліщук.

Офіційно причиною "масок-шоу" називають порушення кримінального провадження проти посадових осіб Державної служби геології та надр, які, на думку слідства, незаконно видали спеціальні дозволи на видобуток бурштину на території Волинської області. Як можна побачити в ухвалі Печерського районного суду міста Києва, виданої 10 лютого 2017 року, слідчі підозрюють, що Держгеонадра видали спеціальні дозволи терміном на 20 років "Волиньприродресурсу" без проведення аукціону, чим порушили закон.

Як зазначив керуючий справами Волинської облради Дмитро Дубняк, слідчі вилучили рішення ради і протоколи комісій, які стосуються діяльності КП "Волиньприродресурс".

"Вилучалися оригінали сесійних рішень, вилучалися оригінали протоколів комісії. В принципі це все", – зазначив Дубняк.

З його слів, КП "Волиньприродресурс" продовжує працювати далі в штатному режимі.

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 березня 2024
19 березня 2024
27 лютого 2024
15 лютого 2024
26 січня 2024
24 січня 2024
17 січня 2024
25 грудня 2023