Поділитись:

«Не було шматка черепа, мозок пульсував», – нацгвардієць з Волині врятував чоловіка на Дніпропетровщині (відео)

Четвер, 09 листопада 2023, 14:47
«Не було шматка черепа, мозок пульсував», – нацгвардієць з Волині врятував чоловіка на Дніпропетровщині (відео)

Нацгвардієць з позивним «Волинь» розповів, як врятував чоловіка під час оборони інфраструктурного об'єкта на Дніпропетровщині.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці військової частини 1141 Національної гвардії України м.Луцьк.

«Сучасний солдат не тільки має вміло воювати, але й лопатою працювати й медицину добре знати», – розповідає гвардійєць Петро на псевдо Волинь.

Він разом із побратимами боронив інфраструктурний об`єкт Дніпропетровщини, у який влучила ворожа ракета.

«Я взяв котелок, який був округлої форми, наложив пораненому охоронцю на голову і перемотав бинтом. Шматка черепу не було, мозок пульсував. Звичайно, я був не сам, мені допомагали евакуйовувати потерпілого мої товариші. По прибуттю швидкої допомоги медики констатували, «що хлопці все зробили вправно і вчасно. Завдяки цим діям чоловік вижив», – розповідає гвардієць. – Його мама приїжджала до нас і дякувала, що ми врятували сину життя».

Петро розповідає, що усі навчання, які він отримував під час служби, дуже знадобились. Навіть тоді, коли підрозділ тимчасово не знаходиться в зоні бойових дій, все одно він має навчатись, тренуватись, рити окопи, стріляти. Ці вміння, каже гвардієць, треба удосконалювати аби довести до автоматизму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів