Поділитись:

Уряд Німеччини замовив у Rheinmetall 100 тисяч артилерійських мін для ЗСУ

Середа, 08 листопада 2023, 15:19
Уряд Німеччини замовив у Rheinmetall 100 тисяч артилерійських мін для ЗСУ

Оборонний концерн Rheinmetall отримав від уряду Німеччини замовлення на виробництво близько 100 тисяч артилерійських мін калібру 120-мм для України.

Про це повідомляє пресслужба Rheinmetall, – передає Суспільне.

Контракт у розмірі «сотень мільйонів євро» передбачає поставку близько 100 000 артилерійських мін калібру 120-мм. Зазначається, що угода є частиною пакета військової допомоги на суму 400 мільйонів євро для Збройних сил України.

Постачання має розпочатися найближчим часом і триватиме протягом наступних двох років. Відповідно, середній обсяг поставок може становити трохи більш як 4000 снарядів на місяць.

У Rheinmetall також зауважили, що завдяки поглинанню іспанського виробника боєприпасів Expal, концерн суттєво посилив свої потужності у цій сфері виробництва боєприпасів цього калібру, зокрема, уламкових, димових, та запалювальних мін.

«Завдяки збільшеній дальності, підвищеній точності та оптимальній бойовій ефективності мінометні боєприпаси Rheinmetall можуть забезпечити сприятливі результати навіть під час операцій у складній місцевості та в міських умовах», — йдеться у повідомленні.

У жовтні концерн Rheinmetall отримав від уряду ФРН замовлення на понад 100 000 артилерійських снарядів калібру 155-мм для українських військових.

2 листопада уряд Німеччини передав Україні новий пакет військової допомоги, до якого, зокрема, увійшли радари для ЗРК IRIS-T, 12 бронетранспортерів та 7 розвідувальних дронів Primoco ONE.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів