Поділитись:

Загибель воїнів 128-ї бригади: командира відсторонили на час слідства

Понеділок, 06 листопада 2023, 22:27
Загибель воїнів 128-ї бригади: командира відсторонили на час слідства

 Командира 128 окремої гірсько-штурмової бригади Дмитра Лисюка відсторонили на час слідства. У ході нього з’ясовують загибель 19 військових від удару росіян під час урочистостей неподалік від лінії фронту 3 листопада.

Про це йшлось у вечірньому зверненні Володимира Зеленського, – пише Українська правда.

За словами президента, обставини трагедії та накази, які створили умови, щоб вона сталася, обговорили на засіданні Ставки з військовими, міністром оборони та керівником СБУ.

«Доповідав, зокрема, головний інспектор Міноборони Воронченко. Командира бригади відсторонено на час слідства. Уся ситуація розбирається похвилинно. І буде встановлено, хто конкретно порушив правила щодо безпеки людей у районі доступу аеророзвідки ворога. Жодного уникнення відповідальності»,– йдеться в повідомленні.

 За інформацією Генштабу ЗСУ, матеріали розслідування після його завершення передадуть правоохоронним органам.

Нагадаємо, Росія вдарила по скупченню військових 128-ої окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади у прифронтовому селі Запорізької області о 10 ранку 3 листопада. Повідомлялося, що може йтися про загибель понад 20 бійців. Військових, імовірно, зібрали в одному місці, щоб нагородити на честь Дня артилерії.

Міністр оборони Рустем Умєров увечері 4 листопада доручив Головній інспекції Міністерства оборони провести повну перевірку за фактом цієї трагедії.

6 листопада 128-ма окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада підтвердила загибель 19 військових від удару росіян під час урочистостей неподалік від лінії фронту 3 листопада.

Командир 128 окремої гірсько-штурмової бригади Дмитро Лисюк, за даними ЗМІ, запізнився на захід до Дня ракетних військ і артилерії, який організували поблизу лінії фронту. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів