Поділитись:

"Протилежний Погляд LIVE": велике інтерв'ю з волинським владикою (відео)

Неділя, 12 березня 2017, 21:02

Чим Українська Православна Церква відрізняється від інших православних церков, чи потрібна в Україні єдина помісна православна церква, яка різниця між Московським і Київським патріархатами УПЦ, про стосунки з волинськими представниками інших течій християнства та співпрацю з політиками – про це та багато іншого говорили на "Протилежному погляді LIVE".

Інтерв'ю з гостем студії – єпископом Волинським і Луцьким Нафанаїлом (Петром Крикотою) – відбулося у п'ятницю, 10 березня, на телеканалі "Нова Волинь".

Так, волинський владика розповів, що Українську Православну Церкву "у народі" називають Московським патріархатом, оскільки церква має з Московським патріархом є молитовне єднання.

Також він наголосив на тому, що "розкол" між Київським та Московським патріархатами Української Православної Церкви існує до теперішнього часу. Свого часу Митрополит Луцький і Волинський Михаїл заявляв, що "кожна свічка, куплена у храмі Московського патріархату, це – куплений патрон для вбивства наших дітей".

Єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл прокоментував ці слова, зазначивши, що проблема надумана і, можливо, це такий спосіб боротьби за парафіян. "Незрозуміло, чим мотивовані такі заяви. Якби хоч одна копійка йшла в Московський патріархат, але цього немає. Треба запитати у владики Михаїла, звідки така думка. Зараз дуже легко перевірити в електронному вигляді всі фінансові потоки. Це надумана проблема. Можливо це спосіб боротьби за парафіян? Якщо це так, то він недостойний", – підкреслив він.

Окрім того, владика прокоментував інформацію про те, що влітку 2016 року священик Свято-Покровського храму села Піддубці Миколай (Микола Лафета) начебто назвав Державний Прапор "ганчіркою" під час церемонії вшанування розстріляних в'язнів Луцької тюрми. "За село Піддубці – це неправда. Тому, що той молебень, на якому служив тоді отець Миколай, записаний на відео. Я його переглядав. Там такого не було. Це наклеп на священика", – резюмував він.

Переглянути повний запис інтерв'ю з єпископом Волинським і Луцьким Нафанаїлом ви можете переглянути на YouTube:

Надрукувати
мітки:
коментарів