Поділитись:

"Розкол" між патріархатами є до цього часу – єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл

Субота, 11 березня 2017, 14:31

"Розкол" між Київським та Московським патріархатами Української Православної Церкви існує до теперішнього часу.

Про це розповів єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл (Петро Крикота) в інтерв'ю суспільно-політичного ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE" у п'ятницю, 10 березня.

"Якщо ми говоримо, що віримо в єдину апостольську православну церкву, то що мається на увазі? У нас є одна православна церква. Церков не може бути багато. Те, що Київський патріархат свого часу відокремився, називається "розколом". Він є до теперішнього часу. Наша молитва і наше бажання, щоб ті, хто від нас від'єднався, приєдналися і стали разом в одній церкві.

Є закони державні. У нас також в церкві є свої закони – канонічні правила. І ми всі живемо згідно цих правил, дотримуємося їх. Одне із правил говорить, що повинні бути в єдності з "кіріархальною церквою", яка являється Московським патріархатом. Якщо в церкві виникає порушення цих правил, що відбулося в Київському патріархаті, то вони самі й відділяються. Ми знаходимося в єдності із вселенським православ'ям, а вони не являються єдиними з усією апостольською церквою. У цьому суттєва різниця",

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У НАС ІЗ МОСКОВСЬКИМ ПАТРІАРХОМ МОЛИТОВНЕ ЄДНАННЯ", – ВОЛИНСЬКИЙ ВЛАДИКА

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "МОЖЛИВО ЦЕ СПОСІБ БОРОТЬБИ ЗА ПАРАФІЯН", – ВОЛИНСЬКИЙ ВЛАДИКА ПРО ВИСЛОВИ МИТРОПОЛИТА МИХАЇЛА

Надрукувати
мітки:
коментарів