Поділитись:

«Укроборонпром» розгорнув виробництво FPV-дронів (фото)

Понеділок, 06 листопада 2023, 17:32
«Укроборонпром» розгорнув виробництво FPV-дронів (фото)

На потужностях «Укроборонпрому» освоїли виробництво FPV-безпілотників для забезпечення потреб українського війська.

Про це розповів гендиректор «Укроборонпрому» Герман Сметанін в інтерв’ю ЕП, – передає Мілітарний.

За його словами, розгорнуто ліцензійне виробництво трьох моделей FPV-дронів створених приватними компаніями.

«Укроборонпром» розгорнув виробництво FPV-дронів (фото) 

«FPV-дронів зараз потрібно дуже багато. Ми допомагаємо приватним фірмам масштабувати їхні розробки. Підписали ліцензійні угоди з трьома великими компаніями на виробництво їхніх моделей. У нас є люди, приміщення, нам завозять компоненти і ми виробляємо. Ми допомагаємо масштабувати розробки всім, хто до нас звертається», – зазначив Сметанін. 

Нагадаємо, що у серпні радник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Ярослав Олійник повідомив, що на той час, вже три вітчизняні державні заводи почали виробництво FPV-дронів.

Наразі в Україні працюють для машстабування та розвитку ринку БПЛА. Для цього шукають шляхи партнерства державних та приватних виробників.

Крім того, проводиться локалізація виробництва комплектуючих в Україні та співпраця з міжнародними інвесторами, фондами і виробниками.

У жовтні керівник виробництва FPV-безпілотників «Ескадрон» розповів, що українські виробники ударних безпілотників щомісяця постачають Силам оборони від 12 до 15 тисяч FPV-дронів.

«Укроборонпром» розгорнув виробництво FPV-дронів (фото) 

Виробництво дронів «Ексадрон» запустив у серпні 2022 року з партії у 20 дронів. А вже за рік, в серпні 2023 року компанія вийшла на темп у 2 743 дрони на місяць. За планами, вже в грудні їх щомісячна кількість буде збільшена до 4 000 одиниць. Варто зазначити, що цей виробник займає лише частину українського ринку.

Розповідаючи про вартість безпілотників, керівник виробництва «Ексадрон» зазначив, що вона залежить від моделі та коливається в межах 12-27 тисяч гривень.

«Укроборонпром» розгорнув виробництво FPV-дронів (фото) 

Також в Україні розробляють FPV-дрони з системою самонаведення. Це має покращити їхні бойові можливості та ефективність застосування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів