Поділитись:

Чоловік з Луцька намагається врятувати сестру, яку викрали в Таїланді

Субота, 04 листопада 2023, 11:31
Чоловік з Луцька намагається врятувати сестру, яку викрали в Таїланді

21-річну сестру лучанина Тараса Кашпрука, який зараз проживає у Польщі, Богдану Кашпрук, викрали у Таїланді. Ймовірно, дівчина стала жертвою торгівлі людьми.

Про це пише ВСН, посилаючись на польське видання Dziennik Śledczy.

Богдана кілька місяців тому виїхала з Польщі в Таїланд на роботу. Попри юний вік, Богдана знає 5 мов. Дівчина легко знайшла роботу в готельному бізнесі. Проте кілька тижнів тому її викрали і вивезли з Таїланду під приводом нової роботи.

Ймовірно, вона стала жертвою торгівлі людьми. Її утримують проти її волі в прикордонній зоні між Таїландом і Лаосом. Вона двічі намагалася втекти, але її спіймали і жорстоко побили. Як покарання її закували в кайдани і ув'язнили. Подальші спроби втечі можуть закінчитися смертю.

Викраденій Богдані вдалося дістати телефон і зв'язатися з рідними. З розповіді дівчини стало відомо, що група викрадачів велика. Корумпована місцева поліція, швидше за все, також співпрацює зі злочинцями. Брат Богдани залишився в Польщі, живе і працює тут уже кілька років. Він живе з батьками нареченої.

Поліція «розводить руками»

Про випадок викрадення Богдани було повідомлено польську поліцію, але через те, що дівчина утримується в Азії у важкодоступній місцевості, можливості поліції обмежені публікацією інформації про розшук у міжнародній поліції. Ще однією проблемою є громадянство зниклої, адже дівчина є громадянкою України, а польська поліція, за словами офіцерів, не має можливості провести повномасштабне розслідування.

Брат бореться за життя сестри

Сім’я дівчини в Польщі та Україні самостійно шукала допомоги у пошуку місця утримання Богдани та можливості перевезти її до Польщі.

Брат Богдани встановив контакт із командою польських детективів, які займаються справами зниклих безвісти по всьому світу.

«Підтверджую, що 31.10.2023р до нас звернулась родина викраденої 21-річної жінки. Також відбулася зустріч представників нашого агентства з братом зниклої. Ми підтвердили, що справді в один із підрозділів поліції надійшла заява про зникнення/незаконне позбавлення волі 21-річної Богдани. У ході нашої діяльності, ознайомившись з матеріалами справи, ми можемо однозначно констатувати, що потерпіла була викрадена та утримувалася проти власної волі в одній із країн Азії. Беручи до уваги безпеку затриманої жінки, ми не надаємо точне місцезнаходження чи країну, де вона зараз знаходиться», – каже Давід Бурзацький, координатор групи детективів.

Польські фахівці вживають заходів

Після детальної розмови з родиною, команда розпочала пошуки. Співробітники детективного агентства відмовилися від винагороди і справу будуть вести «на безоплатній основі». Сім'я Богдани нестиме лише витрати, пов'язані з перельотом слідчо-оперативної групи на місце події, транспортом на місце події, проживанням та оплатою «місцевих витрат».

У профілі брата Богдани вказано, що він народився у Луцьку.

«Моя улюблена сестра перебуває у полоні на іншому кінці світу, і, за її словами, єдине, що зберігає їй життя, – це спілкування зі мною. Я нічого не можу тут вдіяти. Я розраховую на добрі серця людей, які хочуть допомогти нам. Після публікації збору коштів на мене та мою сім'ю звалилася величезна хвиля ненависті, але я зроблю все, щоб моя сестра була у безпеці. Для мене це дуже важкий час... Я вірю, що польські детективи знайдуть мою сестру цілою та неушкодженою і благополучно доставлять її до Польщі. Ми запустили спеціальний збір: https://zrzutka.pl/na-wrot-uprowadnej-sistery – будь ласка, прошу підтримки. Я зроблю все, щоб допомогти сестрі. Людей, які можуть допомогти іншим способом або знають про подібні викрадення в Таїланді, Лаосі та Бірмі або мають місцеві контакти в цих місцях, прохання звертатися до детективів електронною поштою: [email protected]. Я також звертаюся до своїх друзів, які мають номер Богдани, – не пишіть повідомлення і не телефонуйте. Богдані доводиться ховати телефон, вона має проблеми з його зарядкою», – каже брат викраденої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 квітня 2024
24 грудня 2023
18 жовтня 2023
25 вересня 2023
28 серпня 2023
19 липня 2023
01 березня 2023
08 серпня 2022
16 березня 2022
29 грудня 2021