Поділитись:

Міноборони створило держоператора тилу, який куплятиме продукти для ЗСУ

Середа, 01 листопада 2023, 17:08
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Міністерство оборони створило «новий інструмент» для закупівель продуктів Збройним силам – агентство «Державний оператор тилу», яке запрацює на повну з 1 грудня.

Про це сказав заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков, повідомляє Українська правда.

Зазначається, що з грудня цього року всіма закупівлями Міністерства оборони України займатиметься агентство «Державний оператор тилу».

«Це наш новий інструмент у закупівлях, який повністю візьме на себе весь функціонал», – зауважив Дмитро Кліменков.

За його словами, працівники агентства аналізуватимуть ринок, ціни, спілкуватимуться з постачальниками напряму, оцінюватимуть їх і аналізуватимуть роботу.

«Вони вже зараз вивчають ринок і готуються. Агентство закупівель на повну... запрацює з 1 грудня. На сьогодні де-факто вони вже формують команду», – зазначив Кліменков.

У Міноборони додали, що очікують від Кабінету Міністрів ухвалення найближчим часом двох постанов, після чого «де-юре на 100% агентство закупівель із тилу запрацює».

Сьогодні ж, 1 листопада, Міністерство оборони оголошує торги на закупівлю їжі на Збройні сили. Кліменков повідомив, що цього разу Міноборони оголошує торги на їжу не на пів року, а на три місяці, тобто з січня по березень включно.

«Наша мета – кардинально змінити сам підхід, процес у тилових закупівлях. Тобто це будуть зовсім інші закупівлі з іншою логікою», – наголосив заступник міністра.

Нагадаємо: 31 жовтня журналіст Юрій Ніколов, який був автором резонансного розслідування, повідомив, що Рахункова палата затвердила результати аудиту в Міноборони, який повністю підтвердив дані журналістського розслідування щодо суттєвого завищення цін на продукти харчування для військових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
10 квітня 2024
29 березня 2024
27 березня 2024
19 березня 2024
09 березня 2024
29 лютого 2024
17 лютого 2024
11 лютого 2024
24 січня 2024