Поділитись:

Скандал із куртками: Ткач радить Резнікову укладати не парі, а договори про закупівлі по ринкових цінах

Субота, 26 серпня 2023, 12:05
Скандал із куртками: Ткач радить Резнікову укладати не парі, а договори про закупівлі по ринкових цінах

Не вщухає скандал навколо очільника Міністерства оборони Олексія Резнікова, якого звинуватили у закупівлі літніх курток замість зимових за завищеною ціною. На тлі звинувачень у закупівлі та постачанні літніх курток замість зимових міністр запропонував парі: якщо виявиться, що Міністерство оборони справді поставило 180 тисяч літніх курток замість зимових, то Резніков подає у відставку.

Про це пише «Бабель».

Якщо ж виявиться, що були поставлені 180 тисяч зимових курток, а не літніх, то народна депутатка Анастасія Радіна (Голова антикорупційного комітету Верховної Ради, – ред.) має скласти мандат, а журналіст «Української Правди» Михайло Ткач – піти з видання і на 3 роки припинити займатися журналістикою.

Автор розслідування про зимові куртки Михайло Ткач жорстко відповів міністру оборони Олексію Резнікову, наголосивши, що він мав піти ще після розслідування про закупівлю Міністерством оборони яєць по 17 гривень, а після публікації Юрія Ніколова про закупівлю курток для ЗСУ – прозвітувати на засіданні комітету ВР. 

Розслідування Михайла Ткача «Слуга курток для ЗСУ. Хто заробляє на війні в Україні?» стосувалося того факту, що племінник народного депутата від «Слуги народу» був співвласником компанії, яка і постачала скандальні куртки і заробляла на цьому.

«Мені невідомо, чому замість пояснень щодо участі племінника депутата оборонного комітету у закупівлях міністерства оборони ви були змушені опускатися до неміністерського рівня тиску на ЗМІ», – йдеться в дописі Михайла Ткача.

Журналіст наголошує, що робота Резнікова як міністра оборони полягає в наступному:

  • забезпечувати прозорі закупівлі тих речей, які не становлять державної таємниці, унеможливлюючи корупційний заробіток на війні;
  • співпрацювати з правоохоронними органами у розслідуваннях стосовно розкрадань у вашому міністерстві;
  • повністю сприяти всім, хто працює над першим або другим пунктами.

«А парі міністр оборони країни у стані війни може собі дозволити лише непублічно і лише тоді, коли йому вистачить розуму перемогти ворога також за рахунок стратегічного планування в тому числі закупівель зимової форми, засобів захисту і що дуже важливо, дронів. Так, пане міністре, тих «весільних» дронів, зокрема... Укладайте не парі, пане міністр. Укладайте договори про закупівлі по ринкових цінах і не з родичами «слуг народу»,  – резюмував Михайло Ткач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 травня 2024
30 квітня 2024
22 квітня 2024
18:59
12:30
21 квітня 2024
09:14
18 квітня 2024
16 квітня 2024
23:07
12 квітня 2024