Чи справді депутати Луцькради не хочуть проведення чергової сесії

П'ятниця, 10 березня 2017, 16:30

Частина депутатів Луцької міської ради підписали звернення, адресоване секретарю Юлії Вусенко, з вимогою провести 20-ту чергову сесію Луцькради.

Інформаційне агентство Волинські новини повідомляє, що 24 депутати підписали відповідне звернення.

Ділове інтернет-видання "Конкурент" вирішило поцікавитись у представників фракцій "Самопоміч", "БПП "Солідарність", "Народний контроль", "Свобода" та позафракційного депутата Миколи Яручика, чому у зверненні, яке стосується важливих господарських, містобудівних, земельних питань, немає підписів депутатів із їхніх фракцій.

Виявилось, що ініціатори звернення і не пропонували депутатам зазначених політичних сил підписати його.

А більшість обранців громади навіть і не знали про нього.

Очільник Луцького міського осередку та депутат від фракції "БПП "Солідарність" Петро Нестерук розповів, що йому особисто та його колегам, а саме Андрію Покровському, Артему Запотоцькому та Андрію Авраменку ніхто не дзвонив і не пропонував підписувати цього звернення.

"Ми як свідомі депутати також проти затримки розгляду важливих господарських, архітектурно-містобудівних, земельних та інших актуальних для міста і лучан питань. І ми обома руками за відстоювання законних прав та інтересів мешканців Луцька. Є розпорядження про скликання 19-ої сесії. Які ще листи-звернення потрібні для проведення чергової сесії? Навіщо збирати підписи, щоб вирішувати життєві питання міста і його громадян?" – зазначив він.

Голова фракції ВО "Свобода" Микола Федік сказав, що знає про існування такого звернення.

"Ми знаємо про те, що є таке звернення, але ми це розцінюємо, як черговий піар-хід однієї з політичних груп. Тому що фракція "Свобода" не є піар-менеджером ні однієї, ні іншої сторони. Ми за те, щоб працювати в рамках чинного законодавства", – сказав Микола Федік.

Голова фракції "Народний контроль" Павло Данильчук запевнив, що йому особисто ніхто жодних звернень на підпис не приносив, як і його колегам по фракції. Так само цього звернення не бачив і голова фракції "Самопоміч" Тарас Шляхтич.

"Мені особисто ніхто не приносив підписувати це звернення. Якби хтось приніс, я б подумав над цим питанням", – відповів Тарас Шляхтич.

Варто зауважити, що і його колеги по фракції також не знали про звернення до секретаря Луцькради з вимогою провести чергову сесію. І, відповідно, їм ніхто не приносив його на підпис.

"Жодного дзвінка чи від депутатів, чи від працівників міськради, чи ініціатора не надходило. Підпису в мене ніхто не просив, на моє здивування, оскільки я теж виступаю за те, щоб господарські питання розглядали в першу чергу, щоб робота в місті йшла і на неї виділялись кошти", – сказав позафракційний депутат Микола Яручик.

Зі слів Миколи Яручика, якби йому принесли на підпис це звернення, він би спочатку подивився, чи немає у ньому якогось політичного підтексту. Якщо ж на сесії підніматимуть суто господарські питання, то депутат каже, що підписав би.

Загалом звернення на адресу секретаря Луцькради Юлії Вусенко підписали лише 24 депутати, а всі решта або ж взагалі не знали про його існування, або ж їх ніхто і не просив його підписувати.