У Луцьку таки перейменували вулицю Бенделіані

Вівторок, 31 жовтня 2023, 12:42

У Луцьку таки перейменували вулицю Бенделіані на честь військовослужбовця Сергія Климчука.

Відповідне рішення ухвалили на сесії міської ради у вівторок, 31 жовтня.

«Прийняття рішення дозволить належно вшанувати пам’ять про героїв-видатних мешканців громади, які добровільно стали на захист української землі та загинули за неї, дозволить впорядкувати топоніміку у місті Луцьку», – йдеться у пояснювальній записці.

Депутат міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Михайло Наход повідомив, що цей проєкт рішення пройшов усі необхідні перевірки. 

«Була і петиція, і громадське обговорення, де жодних питань не виникало. Всі знають, хто такий Сергій Климчук. Родина висловила своє бажання, аби таким чином вшанувати його пам'ять», – зауважив депутат.

centerМихайло Наход
 

Нагадаємо, що на вересневу сесію міської ради прийшли активісти з проханням перейменувати вулицю Бенделіані на вулицю Сергія Климчука, який віддав своє життя на війні з ворогом. Вони принесли плакати з інформацією про героя, аби донести до обранців важливість такого перейменування.

Плакати активістів
 

Вже сьогодні, 31 жовтня, депутати підтримали цей проєкт рішення та змінили назву вулиці Бенделіані на Сергія Климчука.

Довідково:
Сергій Климчук
, народився на Волині, більш як 10 років проживав на вулиці Бенделіані. У 2013-2014 рр. був активним учасником Революції Гідності. У 2014 р. добровільно пішов захищати Україну під час проведення АТО. Був старший водієм 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар». Загинув в Луганській області під час виконання бойового завдання. Похований на Алеї почесних поховань міського кладовища у с. Гаразджа. За захист України був нагороджений орденом «За мужність III ступеню» (посмертно), нагрудним знаком «За оборону Луганського аеропорту» (посмертно) та званням «Почесний громадянин міста Луцька» (посмертно).

Нагадаємо: у Луцьку пропонують перейменувати ще 9 вулиць, а на 10 проведуть громадське обговорення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: