Поділитись:

У Луцьку таки перейменували вулицю Бенделіані

Вівторок, 31 жовтня 2023, 12:42
Сергій Климчук
Сергій Климчук

У Луцьку таки перейменували вулицю Бенделіані на честь військовослужбовця Сергія Климчука.

Відповідне рішення ухвалили на сесії міської ради у вівторок, 31 жовтня.

«Прийняття рішення дозволить належно вшанувати пам’ять про героїв-видатних мешканців громади, які добровільно стали на захист української землі та загинули за неї, дозволить впорядкувати топоніміку у місті Луцьку», – йдеться у пояснювальній записці.

Депутат міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Михайло Наход повідомив, що цей проєкт рішення пройшов усі необхідні перевірки. 

«Була і петиція, і громадське обговорення, де жодних питань не виникало. Всі знають, хто такий Сергій Климчук. Родина висловила своє бажання, аби таким чином вшанувати його пам'ять», – зауважив депутат.

Михайло НаходМихайло Наход
 

Нагадаємо, що на вересневу сесію міської ради прийшли активісти з проханням перейменувати вулицю Бенделіані на вулицю Сергія Климчука, який віддав своє життя на війні з ворогом. Вони принесли плакати з інформацією про героя, аби донести до обранців важливість такого перейменування.

Плакати активістівПлакати активістів
 

Вже сьогодні, 31 жовтня, депутати підтримали цей проєкт рішення та змінили назву вулиці Бенделіані на Сергія Климчука.

Довідково:
Сергій Климчук
, народився на Волині, більш як 10 років проживав на вулиці Бенделіані. У 2013-2014 рр. був активним учасником Революції Гідності. У 2014 р. добровільно пішов захищати Україну під час проведення АТО. Був старший водієм 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар». Загинув в Луганській області під час виконання бойового завдання. Похований на Алеї почесних поховань міського кладовища у с. Гаразджа. За захист України був нагороджений орденом «За мужність III ступеню» (посмертно), нагрудним знаком «За оборону Луганського аеропорту» (посмертно) та званням «Почесний громадянин міста Луцька» (посмертно).

Нагадаємо: у Луцьку пропонують перейменувати ще 9 вулиць, а на 10 проведуть громадське обговорення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів