Поділитись:

Вірусний гепатит А у Вінниці: у лікарні –141 пацієнт, школи переводять на «дистанційку»

Субота, 28 жовтня 2023, 14:15
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У Вінниці, де три дні тому був зафіксований 81 випадок захворювання на вірусний гепатит А, збільшується кількість пацієнтів.

Про це інформує МОЗ.

Станом на вечір 27 жовтня в лікарні перебував 141 пацієнт. Їх стан – середньої тяжкості.

Наразі триває епідеміологічне розслідування та всі необхідні обстеження. На місці працює команда епідеміологів та фахівців Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб та група реагування Центру громадського здоров’я України.

«Комплексно вже маємо результати понад 150 проб з навколишнього середовища, додатково проводяться перевірки стихійних ринків та води. Джерело інфікування ще не встановлено», – йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим команда МОЗ на чолі з головним державним санітарним лікарем Ігорем Кузіним прибуде на Вінниччину, аби вивчити ситуацію на місці та вжити всіх необхідних заходів для встановлення джерела інфікування. До роботи долучаться місцева влада, МВС та ДСНС.

Як повідомляє «Українська правда.Життя», з понеділка, 30 жовтня, школярі Вінницької громади повернуться з осінніх канікул на навчання, але в онлайн-форматі.

Нагадаємо: 25 жовтня у Вінниці зареєстрували 81 випадок вірусного гепатиту А. Серед пацієнтів було 66 дорослих та 15 дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів