Поділитись:

Японські партнери нададуть Україні енергообладнання напередодні зими

Понеділок, 23 жовтня 2023, 20:49
Японські партнери нададуть Україні енергообладнання напередодні зими

Найближчим часом до України надійдуть трансформатори та сонячні панелі від японських партнерів.

Про це йшлося під час зустрічі заступників міністра енергетики Ярослава Демченкова та Світлани Гринчук із представниками Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) на чолі з віцепрезидентом агентства Андо Наокі, –  повідомляють у Міністерстві енергетики України.

Пан Наокі запевнив, що Японія продовжить підтримку українського енергосектору, та анонсував поставки в Україну протягом найближчих місяців трансформаторів та сонячних панелей. 

Світлана Гринчук зазначила, що Україна зацікавлена у поглибленні співпраці з агентством для посилення фізичного захисту енергооб’єктів. Також заступниця міністра запропонувала представникам JICA долучитися до роботи в межах електронної системи AidEnergy, яка дозволяє в онлайн-режимі знайомитися з поточними потребами енергетичних компаній України і надавати оперативну допомогу.

Андо Наокі підкреслив, що енергетична безпека має дуже важливе значення, і близько 40% допомоги, яку японська сторона надає Україні, – це підтримка енергетичного сектору країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів