Поділитись:

Байден пояснив, навіщо віддавати мільярди на війни

П'ятниця, 20 жовтня 2023, 07:25
Байден пояснив, навіщо віддавати мільярди на війни

У зверненні до народу у четвер президент США Джо Байден назвав цей момент в історії «переломним моментом» – битвою між світовими демократіями та автократіями. 

Про це пише Українська правда. 

Звертаючись безпосередньо до американського народу, він сказав, що зараз саме такий момент, оскільки намагався заручитися підтримкою для фінансування воєн в Україні та Ізраїлі.

Байден порівняв події цього місяця в Ізраїлі з майже 20 місяцями війни в Україні. Президент США сказав, що підтримка обох війн в Ізраїлі та Україні є «життєво важливою для національної безпеки Америки».

Байден пояснив, що військова допомога Україні допомагає створити робочі місця в Америці:

«Дозвольте мені прояснити дещо. Ми відправляємо Україні техніку, яка лежить у нас на складах.І коли ми використовуємо гроші, надані Конгресом, ми за цей рахунок поповнюємо наші власні запаси новим устаткуванням, зброєю, яка захищає Америку і яка виготовлена в Америці».

Він попередив, що супротивники та конкуренти США «спостерігають».

Байден виступив проти ісламофобії та антисемітизму , які посилилися останніми днями. Він звернувся до тих, хто постраждав від цього: «Я хочу вам сказати ось що: ви всі американці».

Президент США згадав свою нещодавню поїздку до Ізраїлю , де він зустрівся з ізраїльськими офіційними особами та підтвердив підтримку країни. Він сказав, що перебуваючи там, він «бачив людей сильних, рішучих, стійких, а також злих, у шоці та глибокому, глибокому болі».

Він також повторив свою обіцянку повернути американських заручників додому в Америку, сказавши, що «для мене немає вищого пріоритету, ніж безпека американців, які є заручниками».

Окрім цього, Байден підтвердив підтримку рішення про дві держави , сказавши, що «Ізраїль і палестинці однаково заслуговують на те, щоб жити в безпеці, гідності та мирі».

Президент США намагався провести чітке розмежування між ХАМАС і палестинським народом. Він сказав, що бойове угруповання «не представляє палестинський народ» і звинуватив його у використанні палестинців «як живого щита». Він сказав, що його «серце розбите через трагічну втрату палестинських життів» і додав, що США «залишаються відданими праву палестинського народу на гідність і самовизначення».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів