Поділитись:

Морпіхи ЗСУ, ймовірно, висадилися на лівому березі Дніпра, – ISW

Четвер, 19 жовтня 2023, 09:46
Морпіхи ЗСУ, ймовірно, висадилися на лівому березі Дніпра, – ISW

Підрозділи двох українських бригад морської піхоти, ймовірно, 17-18 жовтня перетнули річку Дніпро та висадилися на лівому березі річки на Херсонщині.

Про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни, – інформує Радіо Свобода. 

На геолокованих експертами ISW кадрах, опублікованих 18 жовтня, видно, що українські війська просунулися на північ від Піщанівки (14 км на схід від міста Херсон та 3 км від річки Дніпро) та до Пойми (11 км на схід від міста Херсон та 4 км від річки Дніпро).

Морпіхи ЗСУ, ймовірно, висадилися на лівому березі Дніпра, – ISW

За даними росЗМІ, пишуть експерти Інституту, дві українські «штурмові групи» висадилися на східному березі Дніпра та прорвали оборону військ рф, тимчасово зайнявши всю Пойму та позиції на північній околиці Піщанівки. Повідомляється, що станом на 18 жовтня, «окупанти контролюють лише південну частину Піщанівки».

«Занепокоєння військового керівництва рф здатністю військ відбити потенційну українську наступальну операцію через Дніпро може бути частково пов'язане зі станом російського угрупування військ на лівому березі. Російське командування останніми місяцями залучило відносно більшу кількість елітних підрозділів з херсонського напряму для підтримки оборонних операцій у Запорізькій області», – зазначили в ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів