Поділитись:

Культурні заходи під час війни: у Луцьку розкажуть, для чого це потрібно

Четвер, 19 жовтня 2023, 14:15
Культурні заходи під час війни: у Луцьку розкажуть, для чого це потрібно

Культурні заходи у час війни в Україні отримали нові завдання і сенси. Про те, як масові заходи допомагають у боротьбі з ворогом та коли вони є доречними в умовах війни, під час лекції в центрі Дія.Бізнес розповість креативна продюсерка найбільшого інвент-майданчика України ВДНГ Сніжана Горбач.

Відновлений у 2015 році виставковий комплекс ВДНГ – унікальне і масштабне місце площею 287 га, де відбуваються різнопланові культурні заходи: від великих фестивалів, таких як «Атлас вікенд» та «Кураж-базар», до камерних вечорів та організованих парків розваг. Під час війни тут активно реалізовують благодійні заходи та проєкти. Наприклад, зараз є можливість за донат на дрони для 95-ї окремої десантно-штурмової бригади отримати іменне дерево на території ВДНГ. Торік взимку під гаслом «Різдво не спинити» продовжили багаторічну традицію найбільшої в Європі зимової відпочинкової зони – «Зимова країна на ВДНГ». Максимально адаптований до реалій блекауту та війни, енергоощадливий і з комфортними укриттями одразу в трьох павільйонах, проєкт зберіг незмінними ключові локації: працювали ковзанка, гірки, атракціони та Резиденція Санти.

Лекція «Культурні заходи до і під час повномасштабної війни: кейс ВДНГ» Сніжани Горбач відбудеться 21 жовтня. Зареєструватися на участь в події можна за посиланням.

«Навчаючись у школі, я поглиблено вивчала історію України. Усі розділи в підручниках побудовані у певній послідовності: спочатку хронологія, факти, відомості про історичні постаті, а останніми завжди йдуть параграфи про культуру. І на ці параграфи завжди залишалося мало часу, тому вивчення було доволі поверхневим. Я зловила себе на думці, що моя лекція буде в такому ж останньому параграфі теми про повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Але мені дуже хотілося б, щоб наші нащадки мали час, можливості та інтерес гарно вивчити цей параграф, бо він є дуже важливим. Культура надає нові сенси в сучасному суспільстві і шліфує їх», – коментувала важливість теми своїх виступів Сніжана Горбач під час благодійного Марафону креативної практики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів