Поділитись:

Священника УГКЦ покарали за співслужіння у православному соборі на Волині

Четвер, 19 жовтня 2023, 09:00
Священника УГКЦ покарали за співслужіння у православному соборі на Волині

Сокальсько-Жовківська єпархія Української греко-католицької церкви видала «Декрет про заборону у священнослужінні» священнику Богдану Мурованому.

Заборону на служіння наклали через співслужіння з головою Володимир-Волинської єпархії Православної церкви Ураїни Матвієм (Шевчуком). Про це повідомляють на сторінці Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ..

Єпархія УГКЦ отримала достовірну інформацію, що священник Богдан Мурований 8 вересня цього року співслужив Божественну літургію у православному кафедральному соборі Різдва Христового у місті Володимирі разом із православним єпископом Матфеєм. А це, зазначають, порушує канон 702 Кодексу канонів Східних церков, у якому йдеться про те, що католицькому священнику забороняється співслужити Божественну літургію разом із некатолицькими священниками або служителями.

Тож тепер греко-католицькому священнику Богдану Мурованому заборонено здійснювати служіння та виконання будь-якого завдання в Католицькій церкві до зясування всіх обставин. 

Священника УГКЦ покарали за співслужіння у православному соборі на Волині

Водночас у коментарях вірян обурила така інформація, мовляв, в окремих громадах десятиліттями співслужили православні, римокатолики і грекокатолики, закликаючи до об'єднання. А ця історія схожа на особисті розбірки. 

Нагадаємо: нещодавно на Волині єпархія «мп» покарала свого священника за богослужіння з екзархом Вселенського патріархату

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів