Поділитись:

У Луцьку за майже мільйон встановили модульний будинок для безхатьків (фото)

Автор: Максим Косюр |
Вівторок, 17 жовтня 2023, 13:26
У Луцьку за майже мільйон встановили модульний будинок для безхатьків (фото)

На задньому дворі територіального центру соціального обслуговування, що на Данила Галицького, 18, встановили модульний будинок для безхатьків.

Про це в коментарі журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» розповіла очільниця центру Галина Шатецька.

«Будинок розрахований на 14 ліжкомісць, одна кімната призначена для чоловіків, а друга – для жінок. Він облаштований усім необхідним. Є умивальники, на зимовий час поставимо обігрівачі. Також візьмемо працівників туди, щоб приглядали, аби там нічого не наробили», – каже директорка.

У нічний час людей забезпечуватимуть сухпайками, а в приміщенні є мікрохвильова піч. Крім того, за словами пані Галини, осіб без постійного місця проживання безкоштовно харчуватимуть: буде чай, бутерброди, печиво, локшина швидкого приготування та усе необхідне. В день вони зможуть харчуватися в їдальні, яка може обслуговувати до 150 людей. Також нужденних забезпечать одягом та взуттям.

У Луцьку за майже мільйон встановили модульний будинок для безхатьків (фото) 

Нагадаємо, що у Луцьку вже давно говорили про модульний будинок для безхатьків. Відповідний тендер на сайті відкритих закупівель розмістили ще у березні 2023 року, а вже у квітні з'явився переможець.

На початку літа оголосили тендер, де виграла фірма «ЕНКО» за 890 тисяч гривень. Оскільки в нас немає спеціального приміщення, то модульний будинок розмістили на території.

Тоді Галина Шатецька розповідала, що приміщення, де можна було б облаштувати ліжкомісця для таких людей, у місті немає. Та навіть, якщо і було б, то це вартувало б дуже дорого: треба було б робити ремонт і наймати окремий штат працівників. Тож ще до початку повномасштабного вторгнення у терцентрі почали вивчати питання зі встановлення модульних будинків на власній території.

На деякий час питання призупинилось, втім вже 7 березня 2023 року на сесії Луцької міської ради на реалізацію цього проєкту виділили мільйон гривень.

Вартість усіх робіт – майже 890 тисяч гривень. Здати будівлю в експлуатацію планували до 30 червня 2023 року.

У Луцьку за майже мільйон встановили модульний будинок для безхатьків (фото)У Луцьку за майже мільйон встановили модульний будинок для безхатьків (фото)У Луцьку за майже мільйон встановили модульний будинок для безхатьків (фото)У Луцьку за майже мільйон встановили модульний будинок для безхатьків (фото)У Луцьку за майже мільйон встановили модульний будинок для безхатьків (фото)У Луцьку за майже мільйон встановили модульний будинок для безхатьків (фото)У Луцьку за майже мільйон встановили модульний будинок для безхатьків (фото)У Луцьку за майже мільйон встановили модульний будинок для безхатьків (фото)У Луцьку за майже мільйон встановили модульний будинок для безхатьків (фото)У Луцьку за майже мільйон встановили модульний будинок для безхатьків (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024