Поділитись:

На Волині зібрали тонни жолудів: для чого

Понеділок, 16 жовтня 2023, 10:40
На Волині зібрали тонни жолудів: для чого

Щороку у жовтні-листопаді лісівники заготовляють насіння дуба. Саме в цей час опадає жолудь, який уже гарно дозрів і тому найкраще підходить для висівання. 

Зважаючи на погодні умови, цього року збір може тривати ще й у листопаді. Загалом на Волині та Рівненщині планують зібрати 52,4 тонн насіння дуба. 
Цей рік щедрий на врожай жолудя. Що точно дасть можливість реалізувати задумане, – розповіли у Поліському лісовому офісі.

Жолудь лісівники беруть із найкращих дерев. Щоб у майбутньому молоді насадження були сильними.

«І збір дубового насіння, і його висівання на розсадниках, і згодом висадження сіянців на лісових ділянках та догляд за ними - для лісівники Полісся завжди було особливо цінним. Дуб у лісах нашої місцевості - не просто деревина цінної породи, а дуже важлива частина екосистеми. 
Звісно, збір насіння – то лише початок ретельної роботи над вирощенням могутніх дібров. Попереду перевірка якості насіння. Його сортування та правильне зберігання. Частину жолудя лісівники висіють одразу восени у посівне відділення. А частину навесні - у касети вкладатимуть пророщений жолудь для вирощення сіянців із закритою кореневою системою», – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів