Поділитись:

SpaceX запустить супутниковий зв’язок Starlink для смартфонів

Неділя, 15 жовтня 2023, 05:28
SpaceX запустить супутниковий зв’язок Starlink для смартфонів

SpaceX оприлюднила рекламу майбутньої послуги «Starlink Direct to Cell», яка планує запропонувати стільникове підключення до «наявних телефонів LTE» через супутник.

Про це повідомляє УНН з посиланням на The Verge.

Зазначається, що спочатку послуга буде обмежена службами текстових повідомлень у 2024 році, а функції голосу та даних будуть доступні у 2025 році, а також підтримка пристроїв IoT.

«Direct to Cell працює з теперішніми телефонами LTE скрізь, де видно небо. Не потрібно змінювати апаратне забезпечення, прошивку чи спеціальні додатки, що забезпечує плавний доступ до тексту, голосу та даних», – йдеться на вебсайті SpaceX.

Космічна компанія Ілона Маска оголосила про плани щодо послуги минулого року разом із американським партнером T-Mobile. Сервіс, імовірно, буде відносно повільним за звичними стандартами, зі швидкістю від двох до чотирьох мегабіт на секунду, але його перевага буде в широті покриття. У минулорічному пресрелізі T-Mobile говориться, що послуга буде доступна «практично всюди в континентальній частині США, на Гаваях, у частинах Аляски, Пуерто-Ріко та в територіальних водах, навіть за межами сигналу мережі T-Mobile».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів