Поділитись:

SpaceX і NASA перенесли запуск місії на астероїд Психея

П'ятниця, 13 жовтня 2023, 02:39
SpaceX і NASA перенесли запуск місії на астероїд Психея

Компанія SpaceX і Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) через несприятливі погодні умови перенесли запуск місії Psyche на астероїд Психея на п’ятницю, 13 жовтня.

Про це повідомляє Space.com, – передає Укрінформ.

Надважку ракету SpaceX Falcon Heavy, яка має доставити космічний апарат Psyche, мали запустити зі стартового комплексу 39A Космічного центру імені Кеннеді у Флориді 12 жовтня, о 17:16 за київським часом. Однак у зв’язку з несприятливою погодою, яка насувається з боку Мексиканської затоки, запуск було перенесено на завтра на 17:19 за Києвом. Резервне вікно запуску запланували на 14 жовтня.

Космічний корабель Psyche відправиться до багатого металом астероїда, який обертається навколо Сонця між Юпітером і Марсом, щоб досліджувати нікелево-залізне ядро протопланети.

Місія також продемонструє перше в далекому космосі випробування NASA системи оптичного зв’язку в глибокому космосі (DSOC).

Вартість місії Psyche оцінюється в 1,2 мільярда доларів. Якщо все піде за планом, космічний корабель у 2029 році прибуде до 280-кілометрового астероїда Психея у головному поясі астероїдів між Марсом і Юпітером.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів