Поділитись:

Сотні тисяч громадян намагаються уникнути мобілізації, це питання врегулюють, – Міноборони

П'ятниця, 13 жовтня 2023, 13:04
Сотні тисяч громадян намагаються уникнути мобілізації, це питання врегулюють, – Міноборони

Сотні тисяч громадян України намагаються уникнути мобілізації, тому Міністерство оборони готується «врегулювати» це питання.

Про це в ефірі телемарафону заявила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова, інформує Цензор.Нет.

«Зараз вже підготовлено пропозиції щодо змін в законопроєкт, що стосуються обліку військовозобов'язаних, які потім стають військовослужбовцями. Для того, щоб люди могли проходити ВЛК, а також всі процедури, що стосуються мобілізації за місцем проживання. Зараз тривають фінальні узгодження щодо концептуальних питань, для того, щоб можна було виносити зміни до Закону України і унормувати питання обліку військовослужбовців», – зазначила вона.

«На жаль, ми бачимо дуже багато ситуацій, і це теж не новина, коли люди не хочуть, намагаються уникнути будь-яким чином мобілізації. Давайте казатимемо не мобілізації, а уникнути необхідності захищати свою країну. Тут такий складний комплекс етичний, тому що дійсно держава потребує захисту. Захист держави – це відповідальність кожного громадянина. На жаль, дуже багато є тих, вимірюється в сотнях тисяч, які створюють для себе умови, щоб уникнути мобілізації», – додала Калмикова.

За її словами, також готуються зміни до нормативно-правових актів, які допоможуть врегулювати це питання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів